Latest News

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

ΣΟΚ: Πρώην διαγωνιζόμενη του X Factor αποκάλυψε πως βιάστηκε κατά τη διάρκεια του ριάλιτι! (ΒΙΝΤΕΟ - ΕΙΚΟΝΑ)

 Πρώην διαγωνιζόμενη του βρετανικού X Factor αποκάλυψε πως έπεσε θύμα βιασμού από ξενοδοχοϋπάλληλο κατά τη διάρκεια της παραγωγής του σόου... το 2012.

Σε συνέντευξή της στον Guardian, η Lucy Spraggan σημείωσε πως η επίθεση σε βάρος της σημειώθηκε ένα βράδυ που επέστρεφε από διασκέδαση με τον έτερο διαγωνιζόμενο  Rylan Clark, για τα 25α γενέθλιά του. 

«Ήταν ακατάλληλο για οποιονδήποτε - συμπεριλαμβανομένων των διαγωνιζομένων - να μεθούν» σημείωσε, αλλά διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να το ζητούν αυτό όταν «υπάρχει δωρεάν αλκοόλ;»

Η Spraggan είπε ότι λιποθύμησε και ότι τη συνόδευσε πίσω στο ξενοδοχείο ένα μέλος της ομάδας παραγωγής, όπου ένας θυρωρός του ξενοδοχείου προσφέρθηκε να βοηθήσει να την πάει στο δωμάτιό της. Στη συνέχεια, τη βίασε. 

«Ξύπνησα την επόμενη μέρα με μία αίσθηση τρόμου. Δεν νομίζω ότι είχα ξανανιώσει τόση σύγχυση. Ήξερα ότι με έχουν βιάσει, αλλά δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Έτσι, φόρεσα τα ρούχα μου και ήταν σαν να μπήκα στον αυτόματο πιλότο». 

Η ομάδα παραγωγής κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία και έγινε σύντομα σύλληψη, αλλά η Spraggan καταγγέλλει πως δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα. 

Και ενώ έλαβε τόσο οικονομική όσο και ιατρική υποστήριξη αμέσως μετά το έγκλημα, δεν της δόθηκε καμία υποστήριξη μετά τη δίκη, είπε. 

«Κανείς δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου για να με ρωτήσει αν ήμουν καλά» έγραψε στα απομνημονεύματά της. «Κανείς δεν τηλεφώνησε ή έστειλε email όταν τελείωσε η δίκη και καταδικάστηκε. (...) Ήμουν μόνη μου». 

Η Spraggan ήταν 20 χρόνων και έκανε συναυλίες όταν την εντόπισαν οι παραγωγοί του X Factor. Έγινε η πρώτη διαγωνιζόμενη που ερμήνευσε τα δικά της τραγούδια και έπαιξε κάποιο όργανο. Η οντισιόν της, με το τραγούδι Last Night, ήταν το τέταρτο βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο YouTube εκείνη τη χρονιά και έγινε η καλλιτέχνις με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά το περιστατικό, δεν μπορούσε να συνεχίσει την πορεία της στον διαγωνισμό και αποφάσισε να αποσυρθεί. 

Αν και ήθελε να δημοσιοποίησει τον λόγο για τον οποίο αποχωρεί, πολλοί ήταν εκείνοι που την αποθάρρυναν. «Έχεις όλη την καριέρα σου μπροστά σου και δεν μπορείς να το ανακαλέσεις αυτό» τής είπαν τότε. 

Έκτοτε, όμως, αντιλήφθηκε πως για να μπορέσει να προχωρήσει, τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο, έπρεπε να πει την αλήθεια

Εκπρόσωπος της Fremantle, της εταιρείας παραγωγή του ριάλιτι μουσικής σημείωσε πως «ενώ πιστεύαμε καθ' όλη τη διάρκεια ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να στηρίξουμε τη Lucy, μετά τη δοκιμασία, καθώς η Lucy πιστεύει ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα, πρέπει επομένως να το αναγνωρίσουμε αυτό. Για όλα όσα υπέστη η Lucy, λυπούμαστε πάρα πολύ». 

Ο Simon Cowell, ο δημιουργός του X Factor, δήλωσε ότι αυτό που συνέβη στη Spraggan ήταν «φρικτό και θλιβερό» και ότι, «όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω με τη Lucy, μπόρεσα να της πω προσωπικά πόσο λυπάμαι για όλα όσα πέρασε. Παρόλο που γνωριστήκαμε κάτω από τραγικές συνθήκες, αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια γνήσια φιλία και αμοιβαίος σεβασμός. Η Lucy είναι ένας από τους πιο αυθεντικούς, ταλαντούχους και γενναίους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Υποστήριζα πάντα την επιθυμία της να αφηγηθεί την ιστορία της καθώς και τις προσπάθειές της να επιφέρει θετική αλλαγή».