Ο συντάκτης της Daily Mail, Ρίτσαρντ Ίντεν ενοχλήθηκε για την «απρέπεια» του κινηματογραφικού ζευγαριού προς την πριγκίπισσα Κέιτ, τη μελλοντική βασίλισσα, και γνωστοποίησε τις απόψεις του στο Instagram. «Αυτή η φωτογραφία με κάνει να νιώθω άβολα. Μπορεί να μην υπήρχε χώρος για να υποκλιθεί η Ρέιτσελ Βάις ή ο Ντάνιελ Κρέγκ, αλλά δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να είχαν σηκωθεί για να χαιρετήσουν την πριγκίπισσα της Ουαλίας;» αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος και με βρετανικό χιούμορ συμπλήρωσε: «Ο Κρεγκ θα μπορούσε ακόμη και να τρελαθεί και να βγάλει τα γυαλιά ηλίου του».
Το περιστατικό που προκάλεσε την αντίδραση του συντάκτη συνέβη στο βασιλικό θεωρείο στο Γουίμπλεντον. Ο ηθοποιός των ταινιών «Τζέιμς Μποντ», Ντάνιελ Κρέγκ και η σύζυγός του, Ρέιτσελ Βάις βρέθηκαν στο στόχαστρο των συντηρητικών κύκλων που αξίωναν να σηκωθούν όρθιοι ως ένδειξη σεβασμού ή καλών τρόπων, όταν η πριγκίπισσα Κέιτ τους πλησίασε.
Η Daily Mail μάλιστα δίνει διαστάσεις στο θέμα υποστηρίζοντας πως οι Βρετανοί πρέπει να σηκώνονται μπροστά στη μελλοντική βασίλισσα. «Γιατί, λοιπόν, ο Ντάνιελ Κρεγκ έμεινε αραχτός στο βασιλικό θεωρείο με τα γυαλιά του όταν η Κέιτ πλησίασε; Ήρθε η ώρα να μάθεις τρόπους κ. Μποντ!» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
Όπως ήταν επόμενο η διαμάχη πέρασε στα social media. Κάποιοι…τρομοκρατημένοι υποστήριζαν ότι «η εποχή του σεβασμού έχει πεθάνει», ενώ άλλοι θεωρούν το ζήτημα υπερβολικό υποστηρίζοντας μάλιστα πως υπάρχουν και αντίστοιχες φωτογραφίες με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Τζορτζ να συνομιλούν με τον Ντάνιελ Κρέγκ, ο οποίος παρέμεινε καθιστός. Αλλά για αυτό δεν υπήρξε ίδια αντίδραση.
Αξίζει να σημειωθεί πως την αντίδραση του ζεύγους Κρέγκ-Βάις συνέκριναν με την στάση του επίσης γνωστού ηθοποιού Τζέιμς Νόρτον, ο οποίος σηκώθηκε για να χαιρετήσει την πριγκίπισσα.
Βέβαια, στα social media υπήρξαν και φωνές που επικροτούσαν τη στάση του ηθοποιού, ο οποίος υπήρξε ευγενής, όπως γράφεται, αλλά δεν μπήκε στη διαδικασία να ενδιαφερθεί για το πρωτόκολλο, ενδεχομένως στο πλαίσιο της γενικότερης δυσφορίας προς τον θεσμό της Βασιλείας.
Άλλωστε, αμέσως μετά τον θάνατο της Ελισάβετ και λίγο πριν τη στέψη του Καρόλου στη Βρετανία είχε αρχίσει να παίρνει έκταση καμπάνια για την κατάργηση της μοναρχίας, με κάποιους από τους υποστηρικτές της αντιμοναρχικής εκστρατείας να αναφέρονται στο αβάσταχτο κόστος συντήρησής της από τους Βρετανούς...