Latest News

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Φωτιές: Οι στιγμές αγωνίας στη Νέα Αγχίαλο - Η εικόνα στα μέτωπα, σε επιφυλακή οι αρχές


 Καλύτερη φαίνεται να είναι η εικόνα στις φωτιές που καίνε στη χώρα, για άλλη μία ημέρα, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσία παραμένουν σε... κατάσταση επιφυλακής.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, η κατάσταση στις φωτιές είναι σαφώς βελτιωμένη και δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο αλλά μέσα στη διάρκεια της ημέρας μπορεί να υπάρξει ενίσχυση των ανέμων και άρα οι δυνάμεις παραμένουν σε συναγερμό.

Φωτιές: Οι δραματικές στιγμές στη Νέα Αγχίαλο

Σημειώνεται πως η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τη Νέα Αγχίαλο, όπου σημειώθηκαν εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών.

Η περιοχή εκκενώθηκε και οι πρωινές εικόνες δείχνουν πως οι κάτοικοι δεν έχουν επιστρέψει στις οικίες τους και δηλώνουν μεγάλη αγωνία για την εικόνα που θα βρουν μπροστά τους.

Συνολικά 133 άτομα απεγκλωβίστηκαν απεγκλωβιστεί από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λιμενικό.

Φωτιές: Καλύτερη εικόνα στα μέτωπα, σε επιφυλακή οι αρχές – Οι στιγμές αγωνίας στη Νέα Αγχίαλο

Φωτιές: Καλύτερη εικόνα στα μέτωπα, σε επιφυλακή οι αρχές – Οι στιγμές αγωνίας στη Νέα Αγχίαλο

Ο απεγκλωβισμός πραγματοποιήθηκε από 15 ιδιωτικά σκάφη με τη συνδρομή τριών πλωτών σκαφών του Λιμενικού, ενώ όλα τα άτομα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο λιμάνι του Βόλου. Τουλάχιστον 2.500 πυρόπληκτοι έφτασαν στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου. 

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε ανακοίνωσή του, επεσήμανε πως από τη φωτιά «επηρεάστηκε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης (111ΠΜ) στην περιοχή Καράμπα».

Το στρατόπεδο βρίσκεται περί τα 6 χιλιόμετρα βόρεια του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου (έδρα 111ΠΜ) και εκκενώθηκε περί την 17:45, όταν η φωτιά είχε προσεγγίσει επικίνδυνα, χωρίς να καταστεί δυνατόν να αναχαιτιστεί, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για το προσωπικό.

Μετά την είσοδο της φωτιάς στο δυτικό τμήμα του στρατοπέδου ακούστηκαν εκρήξεις διαφόρων εντάσεων, ενώ την 19:18 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη, συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τα αεροσκάφη που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου απομακρύνθηκαν αλλά και εκκενώθηκε ο οικισμός των Αξιωματικών.

Στο σημείο μετέβησαν πυροτεχνουργοί της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς, προκειμένου να επέμβουν όταν το επέτρεπαν οι συνθήκες ασφαλείας.