Latest News

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Φρέντι Μπελέρης: Απορρίφθηκε και νέα αίτηση αποφυλάκισης του δημάρχου Χειμάρρας

 
Απορρίφθηκε από το  εφετείο του Ειδικού Δικαστηρίου Τιράνων η νέα αίτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, για... αποφυλάκισή του.

Με την αίτηση ο Φρέντι Μπελέρης ζητούσε την αποφυλάκισή του με τον περιοριστικό όρο της δήλωσης παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα, με την πλευρά του να επικαλείται λόγους υγείας. 

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του σημερινού αιτήματος, στο δικαστήριο βρέθηκε ο ίδιος ο κατηγορούμενος για εξαγορά ψήφων, όπως και η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση.

Πριν από μερικές μέρες, το ίδιο δικαστήριο είχε απορρίψει και την αίτηση με την οποία ο προφυλακισθείς ζητούσε να κριθούν παράνομες οι διαδικασίες παρακολούθησής του, πριν από τις εκλογές.

Σε περίπτωση πως το αίτημα αυτό γινόταν δεκτό, θα άνοιγε ο δρόμος για την τελική αποφυλάκισή του, αλλά το δικαστήριο έκρινε πως οι κινήσεις των αρχών ήταν νόμιμες. 

Σημειώνεται πως ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει στη φυλακή για περισσότερες από 60 μέρες, γεγονός που μπορεί να έχει επίπτωση και στην εκλογή του.

Η εκλογική νομοθεσία της Αλβανίας, όπως ενημερώνει η ίδια πηγή, ορίζει πως σε περίπτωση που εκλεγμένος δήμαρχος δεν καταφέρει να ορκιστεί σε περίοδο τριών μηνών από την εκλογή του, τότε προκηρύσσονται νέες εκλογές. 

Λόγω αυτού, η πλευρά του δημάρχου καταβάλει συνεχείς προσπάθειες για να μπορέσει να αφεθεί ελεύθερος.