Latest News

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Έκλεψαν σκύλο από σπίτι- Επέστρεψε στην οικογένειά του χάρη στο βίντεο της αρπαγής


Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της Twiglet, ενός σκύλου που άρπαξαν από το σπίτι...όπου ζει.

Ο σκύλος επιστράφηκε τελικά μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από την κλοπή που έγινε την περασμένη Τετάρτη. Ο κλέφτης έσπασε την πόρτα της βεράντας σε ένα σπίτι στο Έσσεξ και άρπαξε την Twiglet. 

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα τα οποία δείχνουν τον σκύλο να παλεύει να ξεφύγει από τον κλέφτη.

Αρπαγή σκύλου: «Χωρίς το βίντεο πιθανότατα δεν θα την είχαμε ξαναδεί ποτέ»

Η κηδεμόνας της Twiglet, Τζο Βίντις μετά την ευτυχή κατάληξη της ιστορίας δήλωσε ότι ήταν «ενθουσιασμένη» που επανενώθηκε με τον σκύλο της την Πέμπτη και ότι «χωρίς το βίντεο πιθανότατα δεν θα την είχαμε ξαναδεί ποτέ». 

«Λοιπόν, αγαπάμε τα σκυλιά μας, έτσι δεν είναι; Νομίζω ότι απλά το βίντεο βρήκε ανταπόκριση σε όλους όσοι έχουν σκύλο, ή ακόμα και αν δεν έχουν, αναφορικά με το πώς αρπάζουν κάποιον από την οικογένειά σου μέσα από το σπίτι σου, είναι απλά φρικτό», είπε.

Η διάρρηξη συνέβη στο χωριό Catmere End κοντά στο Saffron Walden. «Οι γείτονές μας έτρεξαν στο σπίτι μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που χτύπησε ο συναγερμός, αλλά την είχε ήδη πάρει εκείνη τη στιγμή», δήλωσε η Βίντις. «Φαίνεται ότι αυτό ήταν που ήθελε. Δεν πήρε τίποτα άλλο».

Με ανάρτηση σε μια ομάδα για χαμένα σκυλιά στο Facebook, οι ιδιοκτήτες ευχαρίστησαν όλους όσοι τους συμπαραστάθηκαν, αναδημοσιεύοντας το βίντεο της αρπαγής και την έκκληση για τον εντοπισμό του κατοικίδιου. Η κα Βίντις δήλωσε στο BBC Essex ότι μετά την κλοπή το ζευγάρι «προσπαθούσε να παραμείνει θετικό και αισιόδοξο», αλλά παραδέχτηκε ότι στο πίσω μέρος του μυαλού της δεν πίστευε ότι θα έπαιρναν πίσω την Twiglet.

Το 16 μηνών κατοικίδιο επεστράφη μετά από «μια πληροφορία που ήρθε χάρη στην ευρεία κάλυψη». «Κάποιος επικοινώνησε μαζί μας και είπε ότι νόμιζε ότι ο σκύλος που είχε αγοράσει ήταν η Twiglet, και αυτά είναι περίπου όλα όσα γνωρίζουμε, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται, οπότε ελπίζουμε ότι το άτομο που την πήρε θα συλληφθεί», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της γυναίκας η Twiglet είναι καλά αλλά αρκετά ταραγμένη το πρώτο βράδυ της επιστροφής.