Latest News

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Φωτιά στην Εύβοια: Έπεσε Καναντέρ στην Κάρυστο - Νεκροί οι δύο πιλότοι (ΒΙΝΤΕΟ)


 Συναγερμός σήμανε στην Εύβοια, καθώς Καναντέρ κατέπεσε σε ρεματιά ενώ επιχειρούσε στη φωτιά στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο...

λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης.

Μετά την πτώση ξέσπασε φωτιά. Άμεσα το σημείο προσέγγισε πυροσβεστικό όχημα το οποίο ήταν δίπλα στην περιοχή και επιχειρούσε, ενώ ήδη έχουν φτάσει στο σημείο και πραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ενεργοποιήθηκε το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων.

To Καναντέρ έπεσε στην περιοχή Ισιώμματα, σε μια ρεματιά του όγκου που οδηγεί στο χωριό Ποτάμιενώ επιχειρούσε στο έργο κατάσβεσης στην Κάρυστο. Aφού πρώτα χάθηκε από το ραντάρ και εντοπίστηκε από ελικόπτερο περιπολίας.

Στο βίντεο φαίνεται το αεροπλάνο να κάνει άφεση νερού, να παίρνει δεξιά στροφή και χάνει ύψος. Λίγο πριν τη δεξιά στροφή φαίνεται να χτυπά σε ένα κλαδί και να χάνει τον πλωτήρα από το δεξί φτερό. Φαίνεται πως πρόκειται περί μηχανικής βλάβης καθώς το αεροσκάφος χάνει συνεχώς ύψος και δεν μπορεί να ανεβεί πάνω από την χαράδρα.

Είναι άγνωστη η κατάσταση των δύο χειριστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο είναι μόλις 26 ετών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πραγματοποίησε ρίψεις σε δύσβατο σημείο μαζί με ακόμη ένα canadair και ήδη έχει ξεκινήσει η έρευνα για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος κατέπεσε ελάχιστα δευτερόλεπτα αφότου έκανε ρίψη νερού στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχει επικοινωνία με το πλήρωμα. 

Σημειώνεται ότι το canadair ήταν CL-215, από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου, και δεν είχε σύστημα εκτίναξης.

Στη σελίδα «Πυρκαγιά Ενημέρωση» ανέβηκε βίντεο που φέρεται να δείχνει το σημείο της συντριβής του Καναντέρ.

Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου αναφέρει στο evima.gr πως, «είδα το καναντέρ να πέφτει μπροστά μου, είμαι συγκλονισμένος, εύχομαι να είναι καλά τα παιδιά».