Latest News

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Δίκη Άλκη Καμπανού: Συγκλονίζουν οι γονείς του – «Δικαίωση αλλά το παιδί δεν γυρίζει πίσω»

 Οι γονείς του Άλκη Καμπανού δηλώνουν «δικαιωμένοι» από την απόφαση του δικαστηρίου για τους 12 κατηγορούμενους, που καταδικάστηκαν για το έγκλημά τους, χωρίς την...αναγνώριση ελαφρυντικών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και πολυετείς ποινές στους επτά από τους κατηγορούμενους, ενώ οι άλλοι πέντε καταδικάστηκαν σε πολλά χρόνια κάθειρξης.

«Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι μια μεγάλη ηθική δικαίωση για την οικογένειά μας, αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω» ανέφερε η μητέρα του Άλκη Καμπανού, Μελίνα Κακουλίδου, μετά το πέρας της διαδικασίας.

«Δεν θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Επιθυμούσαμε δικαιοσύνη, δικαίωση. Υπήρξε έγκλημα και έπρεπε να επιβληθεί τιμωρία» σημείωσε ο πατέρας του, Αριστείδης Καμπανός.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, επεσήμανε πως η ποινή του δικαστηρίου «δεν ήταν εξοντωτική, ήταν μέσα στα πλαίσια του ειδεχθούς εγκλήματος, που διέπραξαν πάνω στον Άλκη και τα υπόλοιπα παιδιά».

Σε σχετικά με τις πιο δύσκολες, γι'αυτόν, στιγμές κατά τη διάρκεια της μακράς δικαστικής διαδικασίας, στάθηκε στις καταθέσεις των ιατροδικαστών. 

«Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές μέσα στο δικαστήριο. Κυρίως κατά τη διάρκεια που έδιναν καταθέσεις, κυρίως οι ιατροδικαστές. Προσπαθούσα να συγκρατήσω την ψυχραιμία μου, μαζί με τη σύζυγο, η οποία μου συμπαραστάθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Καταφέραμε και αντέξαμε και νομίζω ότι επήλθε η δικαίωση» κατέληξε. 

Από πλευράς του, ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας, ο Γιάννης Πουλτσίδης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της υπεράσπισης να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες.

«Ηλικιακά είναι παιδιά, αλλά εγκληματικά είναι απόλυτα ώριμοι» σημείωσε, αναφερόμενος στο αίτημα να αναγνωριστεί η ελαφρυντική περίσταση της μετεφηβικής ηλικίας.

Οι ποινές, όπως είπε, «ήταν δίκαιες», ενώ σχολιάζοντας τη νύχτα που ο Άλκης έπεσε νεκρός σημείωσε: «Ήταν 12 και ήταν 3, ήταν αρματωμένοι και οπλισμένοι σαν "αστακοί" και οι ψυχές τους γεμάτες μίσος και κακία, ενώ τα τρία θύματα ήταν άοπλα και οι ψυχές τους γεμάτες αγάπη».

«Η Δικαιοσύνη όμως είναι ακέραια και επέβαλε τη δίκαιη ποινή» κατέληξε.

Δίκη Άλκη Καμπανού: Οι ποινές στους δράστες

Για τους επτά από τους 12 κατηγορουμένους, το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις.

Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης, με εκτιτέα τα 20 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε τις εξής ποινές στους 12 καταδικασθέντες:

  • Στον 1ο, συνολική ποινή κάθειρξης 27 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)
  • Στον 2ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
  • Στον 3ο και στον 4ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών
  • Στον 5ο, συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)
  • Στον 6ο, συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
  • Στον 7ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
  • Στον 8ο, συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών
  • Στον 9ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
  • Στον 10ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών
  • Στον 11ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
  • Στον 12ο, συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)