Latest News

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Δολοφονία Άννας στον Άγιο Παντελεήμονα- Τα δύο στοιχεία που «μαρτυρούν» το κίνητρο του δράστη

 Σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο φαίνεται πως εστιάζουν οι αρχές που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της δολοφονίας της 46χρονης Άννας Ιβάνκοβα στον... Άγιο Παντελεήμονα.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών που χειρίζεται την υπόθεση έχει εστιάσει σε ένα πρόσωπο, που φαίνεται να κινείται στην περιοχή μαζί με την Άννα Ιβάνκοβα, την ημέρα της δολοφονίας της. 

Οι αρχές εστιάζουν σε δύο συγκεκριμένα στοιχεία γύρω από την δολοφονία της Άννας Ιβάνκοβα στον Άγιο Παντελεήμονα που «μαρτυρούν» το κίνητρό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κίνητρο φαίνεται να είναι οικονομικό αλλά και προσωπικό και αυτό προκύπτει από δύο κυρίως στοιχεία: πρώτον από το γεγονός πως μετά τη δολοφονία ο δράστης απέσπασε από το σπίτι της χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα και δεύτερον από τη σκηνή της δολοφονίας της Άννας, η οποία «δείχνει» το μίσος του δολοφόνου απέναντί της.


Η Άννα Ιβάνκοβα, η τρανς γυναίκα από την Κούβα, που δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο σπίτι της στον Άγιο Παντελεήμονα είχε μαρτυρικό θάνατο. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για 15 χτυπήματα, πιθανόν με ένα ψαλίδι που βρέθηκε στον χώρο, αλλά και σημάδια από μαστίγωμα στο σώμα της. Πληροφορίες από τις αρχές αναφέρουν ότι ο δολοφόνος της σχεδόν της παραμόρφωσε το κεφάλι με τα χτυπήματα.

«Ο δράστης πρέπει να γνώριζε το θύμα και να είχαν προσωπικές και οικονομικές διαφορές. Για κάποιο λόγο της επιτέθηκε και τη δολοφόνησε με απίστευτη αγριότητα. Τα χτυπήματα παραπέμπουν σε έγκλημα πάθους. Στη συνέχεια έκλεψε ό,τι πολύτιμο βρήκε και το έσκασε από το παράθυρο. Γίνεται ανάλυση των στοιχείων από τις εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής στις οποίες φαίνεται η Άννα Ιβάνκοβα την ημέρα που δολοφονήθηκε να βρίσκεται μαζί με ένα άτομο. Ωστόσο δεν υπάρχει εικόνα που να την δείχνει να μπαίνει στο σπίτι της με κάποιον. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα αποδώσει καρπούς» σημείωσαν οι πηγές που επικαλείται το protothema. 

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η δολοφονία της Άννας έγινε με «νύσσον, τέμνον και θλων όργανο», το οποίο θα μπορούσε να είναι το ψαλίδι που εντόπισαν οι αρχές στο σπίτι της στον Άγιο Παντελεήμονα. Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκε και ένα κηροπήγιο, το οποίο εικάζεται πως χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για να της καταφέρει τα χτυπήματα στο κεφάλι.