Latest News

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Καύσωνας «Κλέων»: Ποιες εργασίες αναστέλλονται σήμερα- Ποιες ώρες θα κλείσει η Ακρόπολη


Την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας της Ακρόπολης ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού για σήμερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από τον... καύσωνα «Κλέων».


Συγκεκριμένα, η εφορεία αρχαιοτήτων της πόλης των Αθηνών ενημερώνει ότι σήμερα 14 Ιουλίου λόγω του καύσωνα ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα κλείσει κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, η τελευταία είσοδος επισκέπτη αναμένεται στις 12.00 και η επανέναρξη λειτουργίας του μνημείο θα γίνει στις 17.00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανοιχτοί θα παραμείνουν οι χώροι της αρχαίας αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των εκεί αρχαιολογικών μουσείων.

Ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και στους αρχαιολογικούς χώρους στο Άργος και στη Λάρισα, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.


Αναλυτικότερα, λόγω του καύσωνα «Κλέων» αναβάλλονται οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα ενώ οι υποψήφιοι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής μπορούν να επαναπρογραμματίσουν την εξέταση τους τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τις δυνατότητες των υπηρεσιών.

Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία των έμμισθων υποθηκοφυλακείων της χώρας με εξαίρεση το τμήμα των παραγραφών και των εγγραπτέων πράξεων για τις οποίες συντρέχει νόμιμη προθεσμία προς εγγραφή. Ως προς τα άμισθα/μη άμισθα υποθηκοφυλακεία συστήνεται, να φροντίσουν οι προϊστάμενοι των εν λόγω υπηρεσιών για την εφαρμογή του σχετικού μέτρου ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες του καύσωνα.

Σε ότι αφορά στο e-ΕΦΚΑ, αναβάλλονται λόγω του καύσωνα «Κλέων» τα ραντεβού 12:00 με 15:00 στις υπηρεσίες του οργανισμού. Τα ραντεβού θα επαναπρογραμματιστούν άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με προτεραιότητα στις περιπτώσεις που τίθεται θέμα προθεσμίας.

Επίσης τα προγραμματισμένα ραντεβού στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στις περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας και των Ιωαννίνων, για τις οποίες η ΕΜΥ δίνει τις υψηλότερες θερμοκρασίες, καλούνται να προσέλθουν, ανεξαρτήτως ώρας ραντεβού, κατά τις πρωινές ώρες, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι συνεδριάσεις των Επιτροπών έως τις 12 το μεσημέρι.

Καύσωνας «Κλέων»: Ειδικές προβλέψεις για την ασφάλεια των εργαζομένων

Για την ασφάλεια των εργαζομένων, το υπουργείο Εργασίας έχει ανακοινώσει λόγω του καύσωνα «Κλέων»:

- Την υποχρεωτική παύση εργασιών σε περιοχές που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός κατά το χρονικό διάστημα 12:00 -17:00. Αφορά εκτός από τις υπηρεσίες delivery και τις χειρωνακτικές εργασίες σε εξωτερικό χώρο.
- Τηλεργασία για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου
Μέτρα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και διευκόλυνση των εργαζομένων κατά την τυχόν αλλαγή χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης τους από την εργασία
- Τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων
- Ειδικές προβλέψεις για υπαίθριες εργασίες και χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας