Latest News

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών του Πειραιά

 Παραλίες ελεύθερες, ανοικτές και δωρεάν και προσβάσιμες για όλους στον Πειραιά...ζητά υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Διαβολάκης, ο οποίος δηλώνει ότι είναι κάθετα αντίθετος σε κάθε ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων, με αφορμή το περιστατικό με τις μπάρες και τα λουκέτα στην πλαζ Φρεαττύδας που έφερε στη δημοσιότητα το reportaznet.gr


Αναλυτικά, η ανακοίνωση του επικεφαλής της Ανταρσίας στο Λιμάνι είναι η εξής:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ, ΑΝΟΙΧΤΕΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΜΠΑΡΕΣ - ΟΧΙ ΛΟΥΚΕΤΑ - ΟΧΙ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ

Η ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ


Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, προχθές στην Φρεαττύδα ο επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται την παραλία απαγόρευσε και εμπόδισε άτομο με αναπηρία να φτάσει σε αυτήν, καθώς προσπάθησε να την προσεγγίσει επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, εφόσον δεν μπορούσε διαφορετικά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί, ενώ οι ομπρέλες επεκτείνονται ακόμη και πέρα από την περιοχή που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο. Η αστυνομία που κλήθηκε από τους κατοίκους τους παρέπεμψε στο Δήμο. Τελικά κάτοικοι και λουόμενοι έσπασαν το λουκέτο, ώστε η ανάπηρη κοπέλα να φτάσει στην παραλία.

Οι παραλίες του Πειραιά είναι ίσως ο μοναδικός χώρος όπου οι κάτοικοί του μπορούν να καταφύγουν αναζητώντας λίγη δροσιά. Όμως, οι κυβερνήσεις αλλά και οι δημοτικές αρχές της πόλης, εδώ και χρόνια, τις έχουν παραδώσει στα ιδιωτικά συμφέροντα. Πρόσφατα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η "ανάπλαση" της πλαζ Βοτσαλάκια με  την οποία η δημοτική αρχή Μώραλη (Μαρινάκης-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενωμένοι πλέον) παραχωρεί στον ιδιώτη ακόμα μεγαλύτερη έκταση ενώ οι κάτοικοι πρέπει να στριμωχτούν προς τα βράχια αν δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι της ομπρέλας. Ουσιαστικά ο κ. Μώραλης λέει στους πολίτες ότι οι ακτές του Πειραιά δεν τους ανήκουν, πρέπει να πληρώνουν για να φτάσουν στη θάλασσα για να κερδίσουν κάποιοι επιχειρηματίες.

Η "Ανταρσία στο Λιμάνι" είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων. Ο επικεφαλής της κίνησής μας και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θανάσης Διαβολάκης καταψήφισε στο Δ.Σ. την παραπάνω "ανάπλαση" υποστηρίζοντας το δικαίωμα σε χώρους ελεύθερους και προσβάσιμους για όλους. Ή με τα κέρδη των λίγων ή με τις ανάγκες των πολλών, αυτό είναι το δίλημμα. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να υπερασπιστούν κάθε σπιθαμή δημόσιου χώρου. 

Με τους αγώνες μας να κερδίσουμε την πόλη και τη ζωή μας».