Latest News

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Αυξήθηκαν οι εγκαταλείψεις ζώων- Παρατάνε φίδια, κουνέλια και ιγκουάνα

 
Σημαντική αύξηση παρουσιάζει την τελευταία τριετία η εγκατάλειψη ζώων σε δρόμους και πάρκα...

της Θεσσαλονίκης. 

«Τον τελευταίο χρόνο, η ομάδα μας μάζεψε δέκα κουνέλια, έξι φίδια, τέσσερα ιγκουάνα και αρκετές χελώνες», τονίζει για το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων ο Στέλιος Γερονυμάκης, συνιδρυτής της ΜΚΟ «Animal Rescue and Defence Squad». 

Το Σάββατο, η ΜΚΟ δέχτηκε τηλεφώνημα για τον βόα που εντοπίστηκε να περιφέρεται σε πάρκο στην Τούμπα.  «Το ζώο, μήκους 40-50 εκατοστών, έχει πολλές εκδορές από γάτες, είναι αφυδατωμένο και όπως έδειξε η ακτινογραφία έχει σπασμένη σπονδυλική στήλη», αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει ότι «τα τραύματα του ζώου δεν είναι ευτυχώς μολυσμένα και ήταν σίγουρα οικόσιτο».

 

Θεσσαλονίκη: Σε άνοδο η εγκατάλειψη ζώων- Ειδικά των άγριων και οικόσιτων

Επιπλέον, όπως ο ίδιος επισημαίνει, πριν από δύο εβδομάδες η ομάδα δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν ιδιώτη, ο οποίος τους ενημέρωνε ότι «έχω δύο πύθωνες και ένα ιγκουάνα, τα οποία πήρα από γνωστό μου ο οποίος τα είχε πάρει από τον ιδιοκτήτη τους. Αν δεν δεχθείτε να τα πάρετε, θα τα αφήσω στο δρόμο», αναφέρει ο κ. Γερονυμάκης, λέγοντας δε ότι «τουλάχιστον ο συγκεκριμένος κύριος φέρθηκε πιο έντιμα και δεν τα παράτησε αμέσως στο δρόμο, αλλά μας πήρε πρώτα τηλέφωνο. Φυσικά, πήγαμε και τα πήραμε εννοείται».