Latest News

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Το παρασκήνιο της παραίτησης Μηταράκη- «Πήγε διακοπές», εν μέσω πυρκαγιών

 Επισήμως, ο Νότης Μηταράκης παραιτήθηκε από υπουργός Προστασίας του Πολίτη για «προσωπικούς λόγους». Ωστόσο, η αιτία της αποχώρησής του από την κυβέρνηση- σύμφωνα με πληροφορίες- είναι ότι εθεάθη να κάνει διακοπές, την ώρα που μαίνονταν...

οι φωτιές. 

Το μεσημέρι της Παρασκευής το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι ο Νότης Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για «προσωπικούς λόγους», την οποία έκανε δεκτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ωστόσο, σχεδόν ταυτόχρονα, κυβερνητικές πηγές διέρρεαν ότι ο πρωθυπουργός ουσιαστικά ζήτησε την παραίτηση του πρώην, πλέον υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο Νότης Μηταράκης κλήθηκε για εξηγήσεις, επειδή ήταν εκτός Αθηνών τις τελευταίες ημέρες, ενώ δίνονταν η μάχη στα πύρινα μέτωπα. Ο πρωθυπουργός «δεν θα ανεχθεί» τέτοιου είδους συμπεριφορές, ανέφεραν οι ίδιες πηγές της δημόσιας τηλεόρασης, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Νότη Μηταράκη.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός εθεάθη το πρωί της Πέμπτης στην Πάτμο, σε σκάφος και αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας επέστρεψε στην Αθήνα.


Το τρίτο «ατόπημα» του Νότη Μηταράκη 

Το γεγονός ότι βρέθηκε εκτός Αθηνών, ενώ μαίνονταν οι φωτιές φαίνεται πως μέτρησε ως το τρίτο «ατόπημα» του Νότη Μηταράκη. Είχαν προηγηθεί οι πρόσφατες δηλώσεις του για την έφιππη για την πανεπιστημιακή αστυνομία, τις οποίες μέσα σε λίγες ώρες διέψευσε η κυβέρνηση. 

Στις αρχές Ιουλίου, όταν ο πρώην- πλέον- υπουργός προανήγγειλε την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και ανακοίνωσε ότι έρχονται έφιπποι αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας. 

Ωστόσο γρήγορα η κυβέρνηση διέψευσε και τις δύο εξαγγελίες του, «αδειάζοντας» τον υπουργό. Ανακοινώθηκε ότι δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία και παράλληλα έγινε γνωστό πως απορρίφθηκε η πρόταση του Νότη Μηταράκη για την έφιππη αστυνομία. 

Σε συνέντευξη που έδωσε μία ημέρα αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ρωτήθηκε στις πόσες ευκαιρίες «καίγεται» ένας υπουργός. «Έχω εμπιστοσύνη στους υπουργούς μου», απάντησε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον Νότη Μηταράκη, ότι είχε κάνει «εξαιρετική δουλειά» στο υπουργείο Μετανάστευσης. Ωστόσο, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία και επιστράτευσε το χιούμορ για να σχολιάσει την πρόταση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη για έφιππους αστυνομικούς.  

Παραίτηση Μηταράκη: Ο Οικονόμου στη θέση του 

Μετά την παραίτηση του Νότη Μηταράκη, υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο έως τώρα αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Γιάννης Οικονόμου. 

Παράλληλα, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα για ζητήματα Αθλητισμού, αναλαμβάνει ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης. 

Η ορκωμοσία τους θα γίνει σήμερα στις 19:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Μια αλλαγή στον λογαριασμό του στα social media ήταν η πρώτη δημόσια κίνηση που έκανε ο Νότης Μηταράκης, μετά την παραίτησή του. 

Το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, την οποία αναλαμβάνει ο έως τώρα αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. 

Αν και η ανακοίνωση του Μαξίμου ανέφερε πως ο Νότης Μηταράκης παραιτήθηκε για «προσωπικούς λόγους», πληροφορίες αναφέρουν πως ουσιαστικά οδηγήθηκε σε αυτή την κίνηση, αφού κλήθηκε για εξηγήσεις, επειδή πήγε διακοπές εν μέσω της μάχης με τις φωτιές. 

Μέχρι στιγμής, ο Νότης Μηταράκης δεν έχει κάνει κάποια δήλωση για την παραίτησή του. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, προχώρησε στην πρώτη «δημόσια κίνηση», μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση. 

Ο βουλευτής Χίου της ΝΔ ενημέρωσε το προφίλ του στο Facebook, με συνέπεια να εμφανίζεται πως σήμερα «σταμάτησε να εργάζεται για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», ωστόσο από πάνω είναι γραμμένη η λέξη «υπουργός». Η πρώτη δημόσια κίνηση Μηταράκη, μετά την παραίτηση