Latest News

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

«Νοσεί» το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά

 
Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς των καρκινοπαθών στο νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά, Γυναίκα που θεωρήθηκε από τους γιατρούς επείγον περιστατικό, μπήκε εκτάκτως στο χειρουργείο για αφαίρεση κακοήθους όγκου από το στήθος, όμως τα αποτελέσματα βιοψίας εδώ και 47 ημέρες δεν... έχουν βγει! 

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, η 52χρονη χειρουργήθηκε στις 7 Ιουνίου στο Nοσοκομείο «Μεταξά», έπειτα από εύρημα κατηγορίας BIRADS 5.

Σύμφωνα με την καταγγελία, 47 μέρες μετά την επέμβαση, η γυναίκα δεν έχει λάβει τα αποτελέσματα της βιοψίας και κινδυνεύει άμεσα η ζωή της.

Σημειώνεται ότι όσο πιο σύντομα βγουν τα αποτελέσματα μιας βιοψίας και ξεκινήσει τη θεραπεία του ο ασθενής, τόσο περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης έχει.

Μάλιστα, όταν η γυναίκα ζήτησε υλικό (δείγμα) από τον όγκο της από το παθολογοανατομικό του «Μεταξά», προκειμένου να το πάει σε άλλο εργαστήριο, δεν της το έδωσαν διότι οι γιατροί ισχυρίστηκαν ότι δεν το επιτρέπει το πρωτόκολλο.

«Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο και να κινδυνεύουν οι ασθενείς με καρκίνο;», διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, 

Στο “Μεταξά” έρχονται πολλές βιοψίες από νησιά

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, με εντολή της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), πολλά νοσοκομεία των νησιών στέλνουν τα δείγματα για ιστολογική εξέταση στο «Μεταξά».

Μάλιστα, μόνο τον Μάιο, έλαβε 1.600 δείγματα για βιοψία.

«Για να δίδονται σε ασφαλή χρόνο, 15 έως 25 ημέρες, θα πρέπει να εξετάζουν 60 με 70 δείγματα την ημέρα, κάτι που είναι αδύνατον με αυτή τη στελέχωση», υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος.

Ο ίδιος καλεί τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ασχοληθεί με το περιστατικό.