Latest News

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Φωτιές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος - Δύο πύρινα μέτωπα στην Κέρκυρα

 Συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Ρόδο για ένατη συνεχόμενη ημέρα με διάσπαρτες εστίες αυτή τη στιγμή, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση στην Κέρκυρα... και σήμερα.

Αυτή τη στιγμή στη Ρόδο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις εστιάζουν σε φωτιές στα βορειοανατολικά του νησιού. Σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική το βασικό θέμα αυτή τη στιγμή είναι οι διάσπαρτες εστίες ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κάποιον οικισμό.

Στο νησί, από το πρωί της Τετάρτης επιχειρούν από εδάφους 266 πυροσβέστες με 55 οχήματα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα ελικόπτερα.

Νωρίτερα, η Ρόδος στο σύνολό της κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, το πύρινο μέτωπο πέρασε από το Γεννάδι με κατεύθυνση προς τα χωριά Λαχανιά και Μεσσαναγρό, γεγονός το οποίο έθεσε σε συναγερμό όλες τις δυνάμεις και τους εθελοντές που βρίσκονταν στην περιοχή.

Δύο ενεργά μέτωπα στην Κέρκυρα

Στο μεταξύ, στην Κέρκυρα, δύο ενεργά μέτωπα της φωτιάς συνεχίζουν να καίνε σε δύσβατες περιοχές του νησιού. 

Από το πρωί επιχειρούν και εναέρια μέσα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πυρκαγιά, καθώς υπάρχει ο φόβος μεγάλης αναζωπύρωσης με την αλλαγή του καιρού το απόγευμα. Σύμφωνα με τις προγνώσεις που επικαλείται το ΑΠΕ, αναμένονται να φυσήξουν βορειοδυτικοί άνεμοι στην περιοχή.

Μετά τις δύσκολες ώρες που έζησαν οι κάτοικοι στις Λούτσες, το Σύκι και την Ημερολιά, σήμερα επιστρέφουν στα σπίτια τους όλοι ηλικιωμένοι οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί.

Οι νεότεροι κάτοικοι είχαν μείνει στους οικισμούς και ήταν μεγάλη η βοήθεια που προσέφεραν στους πυροσβέστες.