Latest News

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» στη γέφυρα της Κριμαίας - Δύο νεκροί και αναφορές για «έκρηξεις» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» κηρύχθηκε στην, κατασκευασμένη από τη Ρωσία, γέφυρα της Κριμαίας, η οποία συνδέει τη χερσόνησο με τη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ, μετά από περιστατικό με δύο νεκρούς και... μία τραυματία.

Παρότι δεν έχει διευκρινιστεί τι συνέβη στο σημείο, οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν πως έχασε τη ζωή του ένα ανδρόγυνο, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά η κόρη τους, καθώς κινούνταν με το όχημά τους στη γέφυρα. 

Νωρίτερα σήμερα, το πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine έκανε λόγο για «εκρήξεις» στο σημείο, αλλά οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε καμία τέτοια ενημέρωση.

Όπως ενημέρωσε ο εγκατεστημένος από τις ρωσικές αρχές κυβερνήτης της Κριμαίας, ο Σεργκέι Αξιόνοφ, η κίνηση στη γέφυρα έχει διακοπεί. 

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Μεταφορών, αναφέρει πως η γέφυρα έχει υποστεί ζημιά, η οποία εντοπίζεται σε σημείο που βρίσκεται πλησιέστερα στη χερσόνησο. 

Παράλληλα, το ίδιο μέσο ανέφερε πως η κίνηση των σιδηροδρομικών συρμών μέσω της υποδομής «ανεστάλη προσωρινά».

Ο Αξιόνοφ ανέφερε πως τα δρομολόγια των τρένων αναμένεται να ξαναρχίσουν περί τις 09:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας]. Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας πρόκειται να δημοσιοποιήσουν περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια της κατάστασης «έκτακτης ανάγκης».

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA από την πλευρά του μεταδίδει πως τραυματίστηκε παιδί, επικαλούμενο τις αρχές, αλλά δεν διευκρινίζει ποια είναι η κατάστασή του.

Κίεβο: Θα μπορούσε να είναι προβοκάτσια της Ρωσίας

Στο μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αναφέρουν ότι το συμβάν θα μπορούσε να είναι προβοκατόρικη ενέργεια από πλευράς Μόσχας.

«Τέτοιες προβοκάτσιες, που οι αρχές κατοχής της Κριμαίας ανακοινώνουν αμέσως, πολύ μεγαλόφωνα, είναι συνηθισμένος τρόπος των αρχών κατοχής της Κριμαίας και της επιτιθέμενης χώρας για να επιλύονται προβλήματα», δήλωσε η Νατάλια Χουμένιουκ, εκπρόσωπος της διοίκησης νότιας περιφέρειας των ένοπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.