Latest News

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση έπληξε πολυκατοικία στο Ντνίπρο- 9 τραυματίες

 Νέα πυραυλική επίθεση από τους Ρώσους πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας, με εννιά τουλάχιστον άτομα... να τραυματίζονται.

Από τους ρωσικούς πυραύλους επλήγησαν μία πολυκατοικία και ένα κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας.

«Αυτή τη στιγμή, γνωρίζουμε για εννέα τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά», ανέφερε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων, Σερχίι Κρουκ. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ιχόρ Κλιμένκο έκανε λόγο για τρεις τραυματίες από την πυραυλική επίθεση στο Ντνίπρο.

«Οι ρωσικοί πύραυλοι σκόρπισαν για ακόμη μια φορά τον τρόμο», σχολίασε, από την πλευρά του, στο Telegram ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποσχόμενος ότι η Ρωσία θα λογοδοτήσει και θα τιμωρηθεί.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής στο πολυώροφο κτιριακό συγκρότημα.

Η χθεσινοβραδινή επίθεση στην πόλη Ντνίπρο σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ρωσικού στρατού πως αναχαίτισε δύο ουκρανικούς πυραύλους πάνω από τη νοτιοδυτική Ρωσία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη του Ροστόφ, θραύσματα ενός πυραύλου έπεσαν στην πόλη Ταγκανρόγκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα 16 άνθρωποι να τραυματιστούν.