Latest News

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Συγκλονίζει ο Ντέλε Άλι: Κακοποιήθηκα σεξουαλικά στα 6 μου, πουλούσα ναρκωτικά 8 χρονών (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την τραυματική παιδική ηλικία του έκανε ο Ντέλε Άλι, καθώς ο ποδοσφαιριστής αποκάλυψε ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν έξι ετών και πως δύο χρόνια αργότερα άρχισε να πουλά... ναρκωτικά.

Τόσο ο Ντέλε Άλι, όσο και ο Γκάρι Νέβιλ, προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους με τα όσα εξομολογήθηκε ο 27χρονος ποδοσφαιριστής στο podcast «The Overlap». Ο μέσος της Έβερτον παραδέχθηκε ότι εθίστηκε στα υπνωτικά χάπια και το αλκοόλ προκειμένου να «ξεφύγει από την πραγματικότητα» της δύσκολης παιδικής ηλικίας του, θέλοντας να εξηγήσει γιατί η καριέρα του έχει καθοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. 

Μάλιστα, δήλωσε ότι σκεφτόταν να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια όταν ήταν μόλις 24 ετών, ενώ πρόσφατα πήγε για έξι εβδομάδες σε κλινική ψυχικής υγείας στις ΗΠΑ. Αυτή η θετική εμπειρία, είπε, τον βοήθησε να αντιμετωπίσει το τραύμα και αναζωπύρωσε το πάθος του για το ποδόσφαιρο. 

Ντέλε Άλι: Η σεξουαλική κακοποίηση και τα ναρκωτικά

«Όταν ήμουν έξι ετών κακοποιήθηκα από τον φίλο της μαμάς μου, που ερχόταν συχνά στο σπίτι. Η μαμά μου ήταν αλκοολική. Με έστειλαν στην Αφρική για να μάθω την πειθαρχία και μετά με έστειλαν πάλι πίσω», εξομολογήθηκε ο Ντέλε Άλι. 

«Στα επτά άρχισα να καπνίζω, στα οχτώ άρχισα να πουλάω ναρκωτικά. Κάποιος μεγαλύτερος μου είπε ότι δεν θα σταματούσαν ένα παιδί που έκανε ποδήλατο, οπότε τριγυρνούσα με την μπάλα μου και από κάτω είχα τα ναρκωτικά. Ήμουν οχτώ χρονών», συνέχισε ο ποδοσφαιριστής. 

«Στα 11 με κρέμασε από τη γέφυρα ένας άνδρας. Στα 12 υιοθετήθηκα από μία απίστευτη οικογένεια, δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερος ανθρώπους για να κάνουν όσα έκαναν για εμένα. Αν ο Θεός δημιούργησε ανθρώπους, ήταν εκείνοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο εθισμός στα υπνωτικά χάπια

Ο Ντέλε Άλι παραδέχθηκε ότι για χρόνια ήταν εθισμένος στα υπνωτικά χάπια, που αρχικά του συνταγογράφησε ένας γιατρός. Φίλοι του και πρώην συμπαίκτες του στην Τότεναμ, όπως ο Έρικ Ντάιερ και ο Χάρι Κέιν, προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, αλλά «δεν δεχόμουν βοήθεια από κανέναν, ήμουν απαθής απέναντι σε όλους». 

«Εθίστηκα στα υπνωτικά χάπια και πιθανότατα είναι ένα πρόβλημα που δεν έχω μόνο εγώ. Πιστεύω ότι υπάρχει περισσότερο στο ποδόσφαιρο από ότι συνειδητοποιούν οι άνθρωποι. Με το πρόγραμμά μας έχεις αγώνα, πρέπει να ξυπνήσεις πρωί για να προπονηθείς, έχεις όλη την αδρεναλίνη, οπότε κάποιες φορές είναι εντάξει να πάρεις ένα υπνωτικό χάπι και να είσαι έτοιμος για την επόμενη ημέρα», δήλωσε ο 27χρονος. Όμως, συμπλήρωσε, «όταν είσαι τόσο διαλυμένος όσο εγώ», τότε αυτό προφανώς μπορεί να έχει τα αντίστροφα αποτελέσματα. «Σίγουρα έκανα κατάχρηση», παραδέχθηκε. 

«Ποτέ δεν αντιμετώπισα πραγματικά το πρόβλημα που μεγάλωνε και τα τραύματα που είχα. Προσπάθησα να τα χειριστώ όλα μόνος μου», εξήγησε και συμπλήρωσε ότι υπήρχαν στιγμές που η θετή οικογένειά του, κλαίγοντας, του ζητούσαν να τους πει ποιο ήταν το πρόβλημα. «Αλλά δεν μπορούσα να το κάνω. Έχασα τον εαυτό μου για κάποια χρόνια, απλά τους έδιωχνα όλους», συμπλήρωσε, ενώ σημείωσε ότι δεν μιλά με τους βιολογικούς γονείς του, επειδή ένιωσε «προδομένος και πληγωμένος» όταν στράφηκαν κατά της θετής οικογένειάς του, την εποχή που εκείνος ήταν 18 ετών.   

«Ίσως η πιο στενάχωρη στιγμή για εμένα ήταν όταν ο Ζοζέ Μουρίνιο σταμάτησε να με βάζει να παίζω. Θυμάμαι ότι κοιτούσα τον καθρέφτη και αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να αποσυρθώ στα 24 από αυτό που αγαπούσα. Ήταν σπαρακτικό για εμένα ακόμη και να κάνω αυτή τη σκέψη. Με πλήγωσε πολύ και ήταν άλλο ένα πράγμα που έπρεπε να κουβαλάω», δήλωσε ακόμη.  

«Έχανα τη μάχη και ήταν καιρός να το αλλάξω αυτό»

Αυτή την περίοδο ο Ντέλε Άλι αναρρώνει από τραυματισμό που υπέστη ενώ έπαιζε ως δανεικός στη Μπεσίκτας την προηγούμενη σεζόν. 

«Όταν επέστρεψα από την Τουρκία ανακάλυψα ότι έπρεπε να κάνω χειρουργική επέμβαση και ήμουν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Αποφάσισα να πάω σε μια σύγχρονη κλινική για την ψυχική υγεία, γιατί ένιωσα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για αυτό. Πιστεύω πως σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν μπορεί να σου πει κάποιος να πας εκεί, πρέπει να το αποφασίσεις μόνος σου, αλλιώς δεν θα έχει αποτέλεσμα», εξήγησε. 

«Μέσα μου, σίγουρα έχανα τη μάχη και ήταν καιρός να το αλλάξω αυτό. Οπότε πήγα για έξι μήνες και οι άνθρωποι της Έβερτον ήταν απίστευτοι με αυτό, με στήριξαν 100% και θα τους ευγνωμονώ για πάντα», κατέληξε ο ποδοσφαιριστής.