Latest News

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Εθνικό πόλο ανδρών: Στους «4» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, επόμενος αντίπαλος η Σερβία (ΒΙΝΤΕΟ)

 Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου, στη Φουκουόκα, προκρίθηκε η εθνική ομάδα πόλο ανδρών, που νίκησε με 10-9 το... Μαυροβούνιο. 

Στον προημιτελικό η εθνική ομάδα πόλο είχε ως βασικό όπλο την άμυνα, ο Ντίνος Γενηδουνιάς πέτυχε πέντε γκολ και αναδείχθηκε MVP, ενώ ο Δημήτρης Σκουμπάκης πέτυχε το νικητήριο τέρμα, 56 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. 

Ελλάδα- Μαυροβούνιο 10-9

Οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 1-3, 3-2.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος, Τζωρτζάτος.

Μαυροβούνιο (Βλ. Γκόικοβιτς): Άντριτς, Μάτσιτς, Πέρκοβιτς, Αβέρκα 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βούγιοβιτς, Ντ. Ράντοβιτς 3, Ουκρόπινα 2, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Β. Ράντοβιτς, Τεσάνοβιτς.

Εθνική ομάδα Πόλο: Η Σερβία ο αντίπαλος για τον τελικό 

Η Σερβία θα είναι ο αντίπαλος της εθνικής ομάδας πόλο, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (11:00, ΕΡΤ 3).

Στον προημιτελικό οι Σέρβοι νίκησαν την Ιταλία στα πέναλτι με 15-14 (κανονική διάρκεια αγώνα 11-11) και πέρασαν στους «4». 

Θοδωρής Βλάχος: Τώρα θα διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε

«Δείξαμε τρομερό χαρακτήρα, πάθος, τρομερές άμυνες και ακόμη και στη μεγάλη πίεση του τρίτου οκταλέπτου από το Μαυροβούνιο αντέξαμε και τελικά κερδίσαμε. Δείξαμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, Θοδωρής Βλάχος. 

«Ήταν ο αρχικός μας στόχος εδώ να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στο γκρουπ, το καταφέραμε, και ο επόμενος ήταν να να μπούμε στην τετράδα από αυτό το κρίσιμο παιχνίδι και τώρα έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε. Και τώρα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε», συμπλήρωσε. 

«Έτυχε και βρέθηκα εγώ σε αυτή τη θέση και έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω», είπε από την πλευρά του ο Δημήτρης Σκουμπάκης, που πέτυχε το νικητήριο γκολ. 

«Η Εθνική αξίζει να βρίσκεται ψηλά, στην κορυφή του κόσμου και γι’ αυτό παλεύουμε. Ακολουθεί ένα επίσης δύσκολο παιχνίδι, θα επιδιώξουμε να το κερδίσουμε για να πάμε τελικό», συμπλήρωσε.