Latest News

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Φωτιές στην Αλγερία: Τουλάχιστον 42 νεκροί - Περικυκλώθηκαν από τις φλόγες (ΒΙΝΤΕΟ - ΕΙΚΟΝΑ)

 Τουλάχιστον 42άνθρωποι, ανάμεσά τους δέκα στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιές που σάρωσαν τη βορειοανατολική Αλγερία τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και συνέχιζαν να μαίνονται... χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές, οι στρατιώτες περικυκλώθηκαν από τις φλόγες καθώς απομακρύνονταν από την Μπένι Κασίλα, στον νομό Μπετζάγια (ανατολικά), μαζί με κατοίκους κοντινών κωμοπόλεων.

Σημειώνεται ότι η Αλγερία είναι αντιμέτωπη με καύσωνα, με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 48 βαθμούς Κελσίου χθες, με αποτέλεσμα η χλωρίδα να είναι εντελώς ξηρή πράγμα που ενισχύει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Περίπου 8.000 εργαζόμενοι της πολιτικής προστασίας και 525 οχήματα συνέχιζαν τη νύχτα τις προσπάθειες κατάσβεσης σε 11 νομούς, όπου πυρκαγιές καταστρέφουν δάση και καλλιέργειες. Αεροσκάφη και ελικόπτερα συμμετείχαν επίσης στις επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική εισαγγελία στην Μπετζάγια έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια των πυρκαγιών και να ταυτοποιηθούν οι δράστες πιθανών εμπρησμών.