Latest News

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Φωτιά στο Λουτράκι: Κάηκαν πάνω από 40 σπίτια και 15.000 στρέμματα – Ζημιές και σε υποδομές

 «Οριοθετημένη και ελεγχόμενη», σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Χάρη Βυτινιώτη, είναι η φωτιά στο Λουτράκι, ωστόσο ο απολογισμός της είναι...

ιδιαίτερα καταστροφικός. 

Ο κ. Βυτινιώτης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη φωτιά στο Λουτράκι, που επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές, επεσήμανε πως «σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί περισσότερα από 15.000 στρέμματα, εκ των οποίων τα μισά είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τα άλλα μισά δασικές εκτάσεις».

Σχετικά με τον αριθμό των σπιτιών που έχουν καεί, σημείωσε πως «σύμφωνα πάντα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι καμένες οικίες φαίνεται να ξεπερνούν τις 40, ενώ υπάρχουν και αρκετά άλλα σπίτια, τα οποία έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές».

«Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές και στα δίκτυα υποδομών, δηλαδή στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση» προσέθεσε, στην ίδια τοποθέτηση. 

Ακόμα, έκανε λόγο για «προβλήματα και στο οδικό δίκτυο, διότι οι αυξημένες θερμοκρασίες, λόγω της φωτιάς, έχουν προκαλέσει ζημιές στην άσφαλτο».

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδος θα αρχίσουν από σήμερα τις αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές για την εκτίμηση των ζημιών.