Latest News

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Τραγωδία στην Πάτρα: Τρεις συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας -Ο δήμος Πατρέων συμμετέχει στην 24ωρη απεργία


 Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Πάτρα για την κατάρρευση της γέφυρας που προκάλεσε τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό... άλλων οκτώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους δύο χειριστές των βαρέων οχημάτων που εκτελούσαν εργασίες την ώρα της κατάρρευσης της γέφυρας και του υπεύθυνου των εργασιών.

Εργασίες

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ένας από τους χειριστές νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες κρατούνται στην Ασφάλεια της Πάτρας.

Όπως όλα δείχνουν η κατάρρευση της γέφυρας έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη εργασίες και μάλιστα μετά τις 12 το μεσημέρι.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η κατεδάφιση της γέφυρας είχε προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα.

Η ανακοίνωση της εμπλεκόμενης εταιρείας

Η ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιεί ότι σήμερα Κυριακή 23/7/23 στο 206 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα).

Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν.

H Εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος. Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Ο δήμος Πατρέων συμμετέχει στην 24ωρη απεργία για το δυστύχημα με τη γέφυρα

Ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια εργασιών κατάρρευσης γέφυρας στην Πάτρα όπου έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, να τραυματιστούν άλλοι οκτώ, εξέδωσε ο Δήμος Πατρέων.

Ο δήμος Πατρέων αναφέρει πως θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και κάνει λόγω για ένα «νέο έγκλημα κράτους και εργοδοσίας».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός, μόνο τυχαίο δεν είναι. Αυτή είναι η τακτική στην κατασκευή των δημόσιων έργων. Να εκτελούνται κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως ο καύσωνας που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, Κυριακή και χωρίς μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, από την πρώτη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας στην περιμετρική της Πάτρας, του νέου εγκλήματος κράτους και εργοδοσίας, έθεσε στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των σωστικών συνεργείων, τα μηχανήματα του Δήμου Πατρέων.

Το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός, μόνο τυχαίο δεν είναι. Αυτή είναι η τακτική στην κατασκευή των δημόσιων έργων. Να εκτελούνται κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως ο καύσωνας που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, Κυριακή και χωρίς μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους.

Από την άλλη, σε μια εποχή άπειρων δυνατοτήτων, γέφυρες πέφτουν και άνθρωποι πεθαίνουν, γιατί περιμένουν να ζήσουν με σίδερα κατεδαφίσεων. Όσο και να εκθειάζουν οι κυβερνώντες την «ανάπτυξη» της χώρας, οι τραγωδίες και ο λαός τούς διαψεύδουν, επιβεβαιώνοντας καθημερινά και σε όλους τους τόνους, ότι η ανάπτυξή τους, αφορά τους λίγους και γίνεται σε βάρος των πολλών, σε βάρος του λαού, που πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, θα συμμετέχει σύσσωμη στη συγκέντρωση της 24ωρης Παμπατραϊκής απεργίας που προκήρυξε για αύριο, Δευτέρα 24 Ιουλίου, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Η συγκέντρωση θα λάβει χώρα στις 9:30, έξω από το Εργατικό Κέντρο».

Αυτό που εξετάζεται μεταξύ άλλων είναι αν υπήρξε κάποια αστοχία στις εργασίες που ήταν σε εξέλιξη προκαλώντας το τραγικό δυστύχημα με τα άτομα που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα με έναν νεκρό και 8 τραυματίες.