Latest News

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Η εξαμελής οικογένεια που ζει σε διώροφο λεωφορείο- Εξοικονομούν 15.000$ τον χρόνο (BINTEO)


 Όταν ο Κόνραντ Κιρκ και η σύντροφός του, Νικόλ ΜακΚάρθι αγόρασαν ένα διώροφο λεωφορείο, σκόπευαν να το χρησιμοποιούν για να πηγαίνουν διακοπές με τα τέσσερα παιδιά τους. Τελικά, έγινε το... σπίτι τους. 

Αφού ανακαίνισαν το λεωφορείο του 1978, το οποίο αγόρασαν τον Σεπτέμβριο του 2021, πληρώνοντας 2.000 λίρες, αποφάσισαν να εγκατασταθούν σε αυτό, μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους, που είναι από 4 έως 8 ετών. 

Χάρη σε αυτή την απόφαση, το ζευγάρι από τη Βρετανία λέει πως εξοικονομεί 12.000 λίρες τον χρόνο (15.272 δολάρια), από χρήματα που θα έδιναν για το ενοίκιο του σπιτιού τους και για λογαριασμούς. Πίσω από αυτή την ιδέα, ήταν ο στόχος τους να συγκεντρώσουν χρήματα προκειμένου να αποκτήσουν ένα δικό τους σπίτι. Τελικά, λένε, το διασκέδασαν πολύ περισσότερο από ό,τι περίμεναν. Και σκοπεύουν να συνεχίσουν να μένουν στο λεωφορείο για 2-3 χρόνια, μέχρι να μαζέψουν το ποσό που θέλουν. 

«Επειδή το θέλαμε πραγματικά, ήταν εύκολο να προσαρμοστούμε σε αυτό. Πρέπει να βρίσκω κάπου να αδειάσω την τουαλέτα, ή ένα μέρος για το πλύσιμο ρούχων. Αλλά πέρα από αυτό, δεν έχει μεγάλη διαφορά από το να μένεις σε ένα σπίτι», λέει η Νικόλ ΜακΚάρθι. «Απλά πρέπει να προσαρμοστείς. Δεν χρειάζεσαι τόσο χώρο για το μπάνιο ή για να κοιμηθείς, αρκεί να υπάρχει ένα κρεβάτι», συμπληρώνει. 

Αυτός ο διαφορετικός τρόπος ζωής τους έχει χαρίσει πάνω από 280.000 followers στο TikTok, όπου συχνά κάνουν αναρτήσεις για την καθημερινότητά τους. Πολλές φορές τους ρωτούν πώς χωράνε έξι άνθρωποι σε ένα λεωφορείο, αλλά εξηγούν πως τα παιδιά είναι στο σχολείο την ημέρα και στον ελεύθερο χρόνο τους προτιμούν να είναι έξω. 

«Δεν καθόμαστε μπροστά στην τηλεόραση. Είμαστε έξω και κάνουμε πράγματα με τα παιδιά», λέει ο Κόνραρντ Κιρκ και συμπληρώνει πως από τότε που εγκαταστάθηκαν στο λεωφορείο, τα παιδιά πάρει για πρώτη φορά γεύση με περισσότερες δραστηριότητες στο ύπαιθρο, σε σύγκριση με την περίοδο που ζούσαν στο σπίτι τους.