Latest News

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Φωτιά στην Κέρκυρα- «Ήχησε» το 112 για εκκένωση 5 περιοχών

 
Φωτιά εκδηλώθηκε και στην Κέρκυρα πριν από λίγη ώρα, όπου επίσης ενεργοποιήθηκε το 112, για την εκκένωση πέντε περιοχών... 

Συγκεκριμένα, όσοι βρίσκονται στις περιοχές Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια και Σινιές κλήθηκαν να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς την Κασσιόπη. Η φωτιά στην Κέρκυρα εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Λούτσες και κινείται προς την Περίθεια, σύμφωνα με την πυροσβεστική.Φωτιά στην Κέρκυρα- «Ήχησε» το 112 για εκκένωση 5 περιοχώνTwitter

Πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η φωτιά εκδηλώθηκε σε έξι σημεία ταυτόχρονα, ενώ άλλα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τρεις εστίες. Στην περιοχή επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα. Αυτή την ώρα πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Φωτιά στην Κέρκυρα- «Ήχησε» το 112 για εκκένωση 5 περιοχών

Φωτιά στην Κέρκυρα- «Ήχησε» το 112 για εκκένωση 5 περιοχών

Φωτιές: Εκκενώσεις οικισμών και μάχη σε πολλά μέτωπα 

Τις τελευταίες ώρες, εξαιτίας των φωτιών που έχουν ξεσπάσει έχουν σταλεί μηνύματα μέσω του 112 για εκκενώσεις οικισμών στο Αίγιο και την Κάρυστο. 

Παράλληλα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη φωτιά στη Ρόδο, όπου σημειώνονται μεγάλες αναζωπυρώσεις και στα τρία μέτωπα. 

Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στη Μαγνησία, που εκδηλώθηκε στο πεδίο βολής του στρατού στα Γλαφυρά. Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Μετόχι Επιδαύρου, ενώ οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Μεσσηνίας.