Latest News

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Wagner: Μετακομίζει στη Λευκορωσία ο Πριγκόζιν- Τι άλλο συμφωνήθηκε

 Ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν θα μετακομίσει στη Λευκορωσία βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του προέδρου... Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Μετά τις ευχαριστίες Πούτιν σε Λουκασένκο το Κρεμλίνο αναφέρθηκε εκτενέστερα στην «ανταρσία της οποίας ηγήθηκε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν δήλωσε ότι ο Λουκασένκο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, με τη σύμφωνη γνώμη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, γιατί γνώριζε τον Πριγκόζιν προσωπικά εδώ και 20 χρόνια.

Σχετικά με τους όρους του διακανονισμού o Πεσκόφ ανέφερε: 

  • Ήταν δυνατό να επιλυθεί η κατάσταση «χωρίς περαιτέρω απώλειες», «χωρίς να αυξηθεί το επίπεδο της έντασης».
  • «Ως αποτέλεσμα, επετεύχθη συμφωνία ότι η Wagner θα επιστρέψει στα στρατόπεδά της. Κάποιοι από αυτούς, που το επιθυμούν, θα υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο Άμυνας στο μέλλον, αυτό ισχύει για όσους δεν συμμετείχαν σε αυτή την εκστρατεία, υπήρχαν και τέτοιοι».
  • «Οι υπόλοιποι μαχητές της Wagner δεν θα κυνηγηθούν, λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματά τους στο μέτωπο. Θα διατηρούμε πάντα αυτόν τον σεβασμό».
  • «Υπήρχε ένας υπέρτατος στόχος, να αποφευχθεί η αιματοχυσία, να αποφευχθεί η εσωτερική αντιπαράθεση, να αποφευχθούν συγκρούσεις με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Στο όνομα αυτών των στόχων εφαρμόστηκαν οι προσπάθειες διαμεσολάβησης Λουκασένκο».
  • «Όσον αφορά τον Πριγκόζιν, η ποινική υπόθεση θα απορριφθεί και ο ίδιος θα πάει στη Λευκορωσία».
  • «Τι θα κάνει στη Λευκορωσία, το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει. Πού βρίσκεται τώρα, ο Πεσκόφ δεν ξέρει»