Latest News

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Ποια ναυτιλιακή στον Πειραιά βρίσκεται στο μικροσκόπιο για το σκάνδαλο Qatargate

 Μεικτό κλιμάκιο των διωκτικών αρχών Ελλάδας και Βελγίου πραγματοποίησε έφοδο σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία, με έδρα τον Πειραιά...μετά από τις έρευνες στα σπίτια των αδερφών Καϊλή. 

Συγκεκριμένα Βέλγος εισαγγελέας συνοδευόμενος με αξιωματικούς της βέλγικης διεύθυνσης οικονομικού εγκλήματος εισέβαλλαν στα γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρίας CAPITAL του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στον Πειραιά.
Σκοπός της ενέργειας αυτής γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας των βελγικών αρχών για ζητήματα διαφθοράς για την γνωστή υπόθεση «Qatar Gate».
Οι Βέλγοι αξιωματούχοι ταξίδευσαν στην χώρα μας υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας και κατέλυσαν στο Hotel President.
H έρευνα ξεκίνησε από το σπίτι της Εύας Καϊλή και άλλων συγγενικών προσώπων της.
Η μυστικότητα της αποστολής συνδέεται με τον ρόλο που έχει στα δημόσια πράγματα της χώρας μας ο γνωστός εφοπλιστής Β. Μαρινάκης.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι Έλληνες αστυνομικοί που συνόδευαν την βέλγικη ομάδα δεν γνώριζαν το παραμικρό μέχρι την τελευταία στιγμή για την επιχείρηση που οργανώθηκε στα γραφεία του Βαγ. Μαρινάκη.
Οι Βέλγοι κατάσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, server και άλλα πολλά ηλεκτρονικά δεδομένα προκειμένου αυτά να τα αναλύσουν…
Η έρευνα όπως ανακοινώθηκε και η επέμβαση στην CAPITAL αφορά διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες και άλλα βαριά αδικήματα.
Η έρευνα ξεκίνησε από νωρίς το πρωί στα γραφεία της Ναυτιλιακής και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα.
Τα στοιχεία που συνέλεξαν θα αξιολογηθούν από τις βέλγικες αρχές οι οποίες συνεχίζουν εντατικά την έρευνα γύρω από την υπόθεση «Qatar Gate».


Έφοδος και σε σπίτια συγγενών

Υπενθυμίζεται ότι Βέλγοι αστυνομικοί, με τη συνδρομή και Έλληνα εισαγγελέα, έκαναν έφοδο στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό αλλά και στης αδερφής της, Μανταλένας, στην Κηφισιά.

Από πλευράς της Ελληνίδα ευρωβουλευτής, επιμένει να αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε για τη βαλίτσα με τα 600.000 ευρώ που ήταν στο σπίτι της, ρίχνοντας την ευθύνη στον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, που συνεργαζόταν με τον συγκατηγορούμενό της, πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι.