Latest News

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Βίντεο - σοκ: Ψαράς πιάνεται στα «σαγόνια του καρχαρία» - Τον τραβάει μες στο νερό!


Ένα τρομακτικό βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον «γύρο» του διαδικτύου δείχνει έναν καρχαρία να πηδά μέσα από το νερό και να αρπάζει με τα σαγόνια του έναν ψαρά που στεκόταν σε βάρκα, τραβώντας τον με δύναμη και παρασύροντάς τον. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το περιστατικό σημειώθηκε στον υδροβιότοπο των Έβεργκλεϊντς, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.  Ο ψαράς, ονόματι Νικ, ξέπλενε τα χέρια του, ενώ στεκόταν στην άκρη της βάρκας του. Πριν από λίγο, είχε απελευθερώσει ξανά στο νερό ένα ψάρι που είχε πιάσει, ασκώντας την πρακτική «catch and release».  Χομπίστες ψαράδες που ακολουθούν αυτή την μέθοδο πιάνουν σπάνια ψάρια και, αφού τα παρατηρήσουν για λίγο, τους επιτρέπουν να γυρίσουν πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο άτυχος Νικ, λίγο αφότου άφησε το ψάρι που είχε πιάσει, έμελλε να πέσει θύμα ενός…μεγαλύτερου. Καθώς στεκόταν στην άκρη της βάρκας του, ξεπλένοντας τα χέρια του στο νερό, ένας καρχαρίας αναπήδησε, τον γράπωσε με τα σαγόνια του και άρχισε να τον τραβά δυνατά, παίρνοντάς τον μαζί του.

Ο Νικ, ευτυχώς, δεν ήταν μόνος του στη βάρκα. Η παρέα του κατάφερε να τον ανασύρει από το νερό, ενώ μετά τη διάσωσή του, ο Νικ διακομίσθηκε αεροπορικώς στο νοσοκομείο.

Ένας φίλος του Νικ, ο Μαρκ, ο οποίος μοιράστηκε στο Instagram ένα βίντεο από την περιπέτεια του ψαρά, έγραψε τα εξής:

«Σήμερα ήταν μια από τις πιο τρομακτικές μέρες στο νερό που είχα ποτέ. Ξεκίνησε υπέροχα και πιάναμε πολλά από αυτά, αλλά οι καρχαρίες μας έτρωγαν κάποια, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας.

«Αφότου απελευθερώσαμε ένα, ο Νικ έπλυνε τα χέρια του στο νερό και αμέσως τον δάγκωσε ένας μεγάλος λεμονοκαρχαρίας. Δεν υπήρχε αίμα στο νερό, επομένως δεν τον είχαμε προκαλέσει.

Οι καρχαρίες στα Έβεργκλεϊντς δεν αστειεύονται και οι προειδοποιήσεις για το να κρατάς τα χέρια σου μακριά από το νερό δεν είναι υπερβολή. Παρακαλώ πάρτε αυτό ως μάθημα και κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το νερό, γιατί αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Τον Νικ τον πήγαμε πίσω στην αποβάθρα και η βοήθεια από τους δασοφύλακες ήταν σωτήρια. Ο Νικ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο και βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή φροντίδα», έγραψε ο Μαρκ.