Latest News

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Υπάλληλος της ΔΥΠΑ συνελήφθη για δωροληψία- Για να μην επιβάλλει πρόστιμα σε εταιρείες

 Υπάλληλος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης συνελήφθη κατηγορούμενος για δωροληψία, καθώς φέρεται να ζητούσε ανταλλάγματα για να μην επιβληθούν πρόστιμα... σε εταιρείες. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και για παράβαση καθήκοντος, πέρα από δωροληψία. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται συγγενής του συλληφθέντα- επίσης υπάλληλος της ΔΥΠΑ- αλλά και 13 ιδιώτες που κατηγορούνται για δωροδοκία. 

Προηγήθηκε καταγγελία από τη ΔΥΠΑ, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς εξάλειφε πρόστιμα σε επιχειρήσεις για τις εκπρόθεσμες αναγγελίες οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων, έναντι αμοιβής που ζητούσε από τους λογιστές των εταιρειών. 

Τουλάχιστον από τις 16 Μαρτίου ο συγκεκριμένος συστηματικά ζητούσε από 50 έως 100 ευρώ, προκειμένου να μην επιβληθούν πρόστιμα 400-800 ευρώ σε εταιρείες οι οποίες είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα οικειοθελείς αποχωρήσεις εργαζομένων τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι συγγενής του- που επίσης εργάζεται στη ΔΥΠΑ- τον βοηθούσε και τον ενημέρωνε για τυχόν γνωριμίες λογιστών με υπαλλήλους της υπηρεσίας, ώστε να μην αποκαλυφθεί η δράση του. Η δεύτερη κατηγορούμενη προσήχθη αλλά δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. 

Μέχρι τώρα έχει διακριβωθεί η εμπλοκή του συλληφθέντα σε τουλάχιστον 15 περιπτώσεις, ενώ συνεχίζεται η έρευνα.