Latest News

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Δεν θα δεχτούμε ούτε ένα ευρώ- Θέλουμε να βρεθεί ο δολοφόνος», λέει ο γιος του

 
Την πρόθεση της οικογένειας να μην δεχτεί χρήματα, τα οποία τυχόν θα επιδικάσει το δικαστήριο για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ εξέφρασε ο γιός του δημοσιογράφου...Δημήτρης.

Μιλώντας για πρώτη φορά μετά και τις πρόσφατες συλλήψεις, για την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ο γιος του δολοφονημένου δημοσιογράφου τόνισε πως για την οικογένειά του το μόνο ενδιαφέρον έγκειται στην φυλάκιση των δραστών.

«Ακόμη και στην περίπτωση που το δικαστήριο επιδικάσει αμοιβή προς την οικογένεια, δεν θα δεχτούμε να πάρουμε ούτε ένα ευρώ για τη δολοφονία του πατέρα μου. Οπότε, κάνουμε μια δικαστική διαμάχη στην οποία δίνουμε χρήματα που δεν έχουμε για να βγει στο τέλος, “μπράβο, μπήκε φυλακή”. Εμάς, σαφώς μας ενδιαφέρει ο δολοφόνος, όποιος κι αν είναι, να μπει στη φυλακή», ανέφερε ο Δημήτρης Καραϊβάζ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «ΟΚ!».

Παράλληλα πάντως σημείωσε πως πρέπει να καταλάβει το κράτος ότι ο ρόλος αυτός δεν αρμόζει στην οικογένεια.

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Ψυχικά θα νιώσω καλύτερα γιατί οι δολοφόνοι του είναι μέσα», λέει ο γιος του 

«Ψυχικά θα νιώσω καλύτερα γιατί οι δολοφόνοι του πατέρα μου είναι μέσα» υποστήριξε αναφέροντας πως δεν προτίθεται να δώσει το παρών στην δικαστική αίθουσα.

«Δεν ξέρω. Δεν βλέπω τον λόγο να είμαι στο δικαστήριο. Δε με νοιάζει να ακούσω τι έχουν να πουν. Θα γυρίσει πίσω ο πατέρας μου; Ό,τι και να πουν αυτοί οι άνθρωποι, τα πράγματα δεν αλλάζουν. Τελικά τι; Μια κενή νίκη. Αν μπορείς καν να το αποκαλέσεις νίκη. Ψυχικά θα νιώσω καλύτερα γιατί οι δολοφόνοι του πατέρα μου είναι μέσα;» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Λυπάμαι αλλά δεν είναι έτσι. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι οι δολοφόνοι του πατέρα μου τον σκότωσαν. Τελείωσε, θα έπρεπε να πάνε φυλακή».

Επανέλαβε δε πως δεν αντιλαμβάνεται γιατί είναι δική του υποχρέωση να παραστεί ως πολιτική αγωγή. «Γιατί; Θα μάθουμε τον λόγο; Ωραία, μπορεί να πουν για το συγκεκριμένο άρθρο που θα έγραφε ή γι’ αυτά που είπε. Δεν αλλάζει όμως το γεγονός. Είναι νεκρός. Υπάρχει δικαίωση; Η δικαίωση είναι στα μάτια του κόσμου» είπε ακόμη ο Δημήτρης Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με τον ίδιο το δικαστήριο είναι μια μάχη για τον κατηγορούμενο να αποδείξει ότι δεν το έκανε. Από την άλλη «δυστυχώς, για κάποιο λόγο, για εμάς που δεν κάναμε την έρευνα, που δεν ξέραμε τι γινόταν στην έρευνα, πρέπει να αποδείξουμε ότι το έκανε. Γιατί καλούμε εγώ να πω “εσείς το κάνατε”, να τους κατηγορώ και να δακτυλοδεικτώ; Να αντιμετωπίσω ποιους;»

Επανέλαβε πως για τον ίδιο έχει τελειώσει η αλληλεπίδρασή του μαζί τους. «Ήταν μια μικρή αλληλεπίδραση ελάχιστων δευτερολέπτων αλλά μας πήρε ότι ήταν να μας πάρει. Υπάρχει λόγος να θέλουμε να τους ξαναδούμε; Το καλύτερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε για εμάς και τον πατέρα μου είναι να προχωρήσουμε», κατέληξε ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ.

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Ο Γιώργος δεν δεχόταν απειλές», κατέθεσε η σύζυγός του

Στις αρχές Μαϊου υπενθυμίζεται πως κατέθεσε για την υπόθεση δολοφονίας Καραϊβάζ η χήρα του δημοσιογράφου, Στάθα Αλεξανδροπούλου ενώπιον του ανακριτή.

Η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ κατέθεσε πως δεν γνωρίζει τους δύο συλληφθέντες, ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν δεχόταν απειλές και πως η ίδια δεν αισθανόταν ότι διέτρεχε κάποιον κίνδυνο. 

Υπενθυμίζεται ότι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του, προφυλακίστηκαν, ύστερα από απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Όπως είχε αναφερθεί τότε το επόμενο διάστημα αναμένονται κι άλλες συλλήψεις από τις αρχές που είναι πεπεισμένες ότι θα φτάσουν μέχρι τον ηθικό αυτουργό, τον άνθρωπο που έβγαλε το συμβόλαιο θανάτου για τον δημοσιογράφο.

«Έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια να μην ξεχαστεί η υπόθεση. Ασκήθηκαν τρομερές πιέσεις», δήλωσε η Στάθα Αλεξανδροπούλου, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και επανέλαβε πως οι εξελίξεις αφορούν μονάχα δικαίωση για την μνήμη του Γιώργου Καραϊβάζ όχι για την ίδια σημειώνοντας πως μοναδική δικαίωση για εκείνη θα ήταν να γίνει ένα θαύμα και να επιστρέψει. 

«Και τώρα μας περιμένουν τα ελληνικά δικαστήρια, που θα ξανασυναντηθούμε εκεί» κατέληξε.