Latest News

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Τι έγραψαν για την παραίτηση Τσίπρα τα διεθνή ΜΜΕ - «Αναμενόμενο μετά την εκλογική κατρακύλα» -


Η  είδηση της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έκανε τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης, με πολλά δημοσιεύματα να επισημαίνουν ότι η απόσυρσή του αποτελεί φυσικό επακόλουθο της συντριπτικής ήττας του κόμματός του στις... ελληνικές εκλογές.

Ορισμένα μέσα βάζουν στο «μικροσκόπιο» την πολιτική πορεία του Τσίπρα, υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες ότι είχε διατελέσει πρωθυπουργός της Ελλάδας και αναφέροντας πως, επί πρωθυπουργίας του, κινδύνευσε η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη.

Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg γράφει στο σχετικό του άρθρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας, που στη διάρκεια της θητείας του είχε εξοργίσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, θέτοντας σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ, παραιτήθηκε σήμερα από την ηγεσία του κόμματός του. Όπως σχολιάζει το μέσο, ο Τσίπρας παραιτήθηκε μετά την κατρακύλα του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, κάτω από το ήδη χαμηλό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου.

Τσίπρας

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε πρωθυπουργός στις αρχές του 2015, υποσχόμενος να απαλλάξει τον ελληνικό λαό από τα μνημόνια που ξεκίνησαν το 2010 εγκαινιάζοντας μια περίοδο αυστηρής λιτότητας», υπενθυμίζει το Bloomberg, ενώ προσθέτει πως «σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα δεν μπορούσε να βρει δουλειά, στο αποκορύφωμα της δεκαετούς κρίσης χρέους».

Το πρακτορείο Reuters από πλευράς του μεταδίδει ότι «Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε την Πέμπτη από την ηγεσία του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τη βαριά ήττα στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής».

Τσίπρας

Το Associated Press αναφέρεται και αυτό στην παραίτηση Τσίπρα, γράφοντας ότι «O ηγέτης του αριστερής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα , Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής».

Τσίπρας