Latest News

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Φωτιά στο φαρμακείο του Λουκά Τζανή στο Κερατσίνι

 

Φωτιά ξέσπασε ανήμερα των εκλογών στο φαρμακείο του πρώην δημάρχου Κερατσινίου Λουκά Τζαννή που... βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Υψηλάντου στην Αμφιάλη.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και έσβησε μετά από επέμβαση  της πυροσβεστικής υπηρεσίας.  

Από τη φωτιά προκλήθηκε υλικές ζημιές σε τμήμα του φαρμακείου και καταστράφηκε μέρος από τα υλικά που υπήρχαν στο φαρμακείο. Αμέσως μετά υπάλληλοι άρχισαν να καθαρίζουν τα αποκαΐδια από το φαρμακείο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς έρευνα το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο. 

Σε ποιον ανήκει το φαρμακείο που εκδηλώθηκε η φωτιά

Το φαρμακείο φέρεται να ανήκει στον πρώην δήμαρχο Κερατσινίου Λουκά Τζανή, ο οποίος είχε συνελήφθη το 2016, κατηγορούμενος ότι εκτελούσε συνταγές φαρμάκων τις οποίες συνταγογραφούσαν γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, εν αγνοία των ασφαλισμένων. 

Τότε, στο φαρμακείο  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας, ενώ η συνολική αξία των φαρμάκων και η ταυτόχρονη ζημία του Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον στις 46.000 ευρώ.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη σχηματίστηκε δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για παράβαση της νομοθεσίας για τα φάρμακα, για νοθεία τροφίμων, για απάτη τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, από την οποία το συνολικό όφελος και η ζημία υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ, καθώς και για ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση μετά χρήσεως και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. 

Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), που παρουσία εισαγγελέα πραγματοποίησαν έρευνες στο φαρμακείο του συλληφθέντα και σε δύο αποθήκες για τις οποίες δεν υπήρχε άδεια από τον ΕΟΦ.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 3.695 κουτιά φαρμάκων από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας και 48 συσκευασίες φαρμάκων τα οποία έφεραν ταινία γνησιότητας, αλλά η διάθεσή τους επιτρέπεται μόνο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων, 1.200 ιατρικές συνταγές, 8 ατομικά βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων και 12 βιβλιάρια συνταγογραφήσεων διαφόρων ασφαλισμένων.