Latest News

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Κριστόφ Γκαλτιέ: Συνελήφθη ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν

 Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ, συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο έρευνας για... ρατσιστικά σχόλια που φέρεται να έκανε στο παρελθόν. 

Τόσο ο Κριστόφ Γκαλτιέ όσο και ο γιος του, Ζαν Βαλοβίτς Γκαλτιέ, πρόκειται να ανακριθούν, δήλωσε ο εισαγγελέας της Νίκαιας, Ξαβιέ Μπονάμ. Ο 56χρονος τεχνικός έχει ακόμη συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά θα αποχωρήσει από την ομάδα έπειτα από την απογοητευτική σεζόν. 

Η υπόθεση αφορά ρατσιστικά και ισλαμοφοβικά σχόλια που φέρεται να έκανε ο Κριστόφ Γκαλτιέ όταν ήταν προπονητής της Νίκαιας, τη σεζόν 2021-22. Στο επίκεντρο είναι email με αποστολέα τον Ζιλιέν Φουρνιέ, στο οποίο ο τότε αθλητικός διευθυντής της Νίκαιας υποστήριζε πως ο Κριστόφ Γκαλτιέ είχε κάνει ρατσιστικά σχόλια για τους παίκτες του. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο τεχνικός του είχε πει ότι «δεν μπορούσε να έχει τόσους μαύρους και μουσουλμάνους στην ομάδα». 

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον Απρίλιο, για διακρίσεις λόγω καταγωγής ή θρησκευτικών πεποιθήσεων. Όταν είχε γίνει γνωστό το θέμα, ο Κριστόφ Γκαλτιέ είχε αρνηθεί πως είχε προβεί σε ρατσιστικά σχόλια.