Latest News

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» στο Δήμο Πειραιά... Το επικό με τον απολογισμό των πεπραγμένων



 « Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» θύμιζε η ειδική συνεδρίαση με τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Πειραιά για...

το 2022.


Σε μια άνευρη και άνευ ουσίας συζήτηση άφησε να εξελιχθεί η Δημοτική Αρχή την παρουσίαση του απολογισμού του έργου της, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και αυτό σε αντίθεση με τις δημοκρατικές αρχές της δημόσιας λογοδοσίας και της διαφάνειας αλλά και τις προβλέψεις του νόμου.

Αντί η Δημοτική Αρχή να προσδώσει ουσιαστικό περιεχόμενο δημόσιας λογοδοσίας με την παρουσία των φορέων και των πολιτών, τη μετέτρεψε σε μια διαδικασία απλής διεκπεραίωσης, απαξιώνοντας την ουσία και την υπόσταση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην πολιτική κριτική που ασκήσαμε συναντήσαμε μια επαναλαμβανόμενη αυτάρεσκη επίκληση στα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή απάντηση στην ουσία των παρατηρήσεών μας.

Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζει ο δημοτικός συνδυασμός  «Πειραιάς για Όλους», που θεωρεί πως η διαδικασία του απολογισμού της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής είναι μια κορυφαία πολιτική στιγμή, ελέγχου δημόσιας λογοδοσίας και διαφάνειας».

@ Πάντως όσοι έτυχε να παρακολουθήσουν την ειδική συνεδρίαση - αυτή τη φορά δεν υπήρχε πρόβλημα με τον ήχο, να τα λέμε κι αυτά γιατί δεν είναι αυτονόητα - δεν έγιναν σοφότεροι για σοβαρά θέματα, όπως για παράδειγμα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Πειραιά, αλλά έμαθαν πολλές άχρηστες και ανούσιες πληροφορίες, όπως πόσα έγγραφα πρωτοκολλήθηκαν από τις υπηρεσίες

Το πιο επικό του απολογισμού των πεπραγμένων ήταν ότι μάθαμε πως... ο Καρχαρίας Ζαχαρίας, η μασκότ που μισθώνεται για τις Ημέρες Θάλασσας, πήγε σε νηπιαγωγεία! 

Τι λες τώρα, ρε φίλε, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε στο Δήμο Πειραιά...