Latest News

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Λαχτάρα εν πλω στη Ρόδο: Φωτιά σε τουριστικό πλοίο με 82 επιβάτες- Πολλοί πήδηξαν στη θάλασσα (ΒΙΝΤΕΟ)

 Φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα σε τουριστικό πλοίο στην παραλία Στεγνών στον Αρχάγγελο... της Ρόδου.

Άμεσα από το σκάφος που βρισκόταν κοντά σε ακτή στη Ρόδο απομακρύνθηκαν όλοι οι επιβάτες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των 82 επιβατών, καθώς οι περισσότεροι εγκατέλειψαν το σκάφος πηδώντας στη θάλασσα δεδομένου ότι το σκάφος βρισκόταν πολύ κοντά στην ακτή. Προληπτικά, οι διασώστες του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στην περιοχή από την πρώτη στιγμή, παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους 82 επιβάτες, σύμφωνα με το rodiaki.gr.

Στο σημείο έχει δοθεί εντολή να πλεύσουν παραπλέοντα σκάφη σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια. Ήδη από τις 5:40 στην περιοχή βρίσκονται 4 μικρότερα σκάφη που παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας, ενώ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου έχει σημάνει συναγερμός. Δόθηκαν εντολές να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης ενδεχόμενης θαλάσσιας ρύπανσης.

Πριν από λίγα λεπτά στην περιοχή βρέθηκε και το ελικόπτερο πυρόσβεσης που εδρεύει στο νησί της Ρόδου, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού για να μπορέσει να ελεγχθεί η φωτιά.