Latest News

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Μάικλ Τζάκσον: Ξεκινά η δίκη άνδρα που ισχυρίζεται ότι ο «βασιλιάς της ποπ» τον κακοποίησε στα 7 του

 
Ένας άνδρας που ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε από τον Μάικλ Τζάκσον όταν ήταν μόλις επτά ετών, πρόκειται να βρεθεί στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τους...ισχυρισμούς του.

Ο Wade Robson πρόκειται να οδηγηθεί σε δίκη εναντίον της εταιρείας του εκλιπόντος τραγουδιστή, της MJJ Productions, Inc.

Σύμφωνα με το TMZ, το Εφετείο της Καλιφόρνια ενέκρινε την μήνυση που άσκησε ο 40χρονος εναντίον της εταιρείας του Τζάκσον για κατηγορίες παρενόχλησης.

Ο Robson ισχυρίζεται ότι η υποτιθέμενη κακοποίηση συνέβη όταν ήταν μεταξύ επτά και 14 ετών στο Jackson’s Neverland Ranch, το ράντσο του Μάικλ Τζάκσον που είχε γίνει πόλος έλξης για οικογένειες με παιδιά.

Μια δίκη της κομητείας του Λος Άντζελες του 2021 είχε προηγουμένως απορρίψει την υπόθεση, αλλά τώρα το Εφετείο εξέδωσε μια προσωρινή απόφαση ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί εκ νέου σε δίκη.

Στην προηγούμενη απόφαση, ο δικαστής Mark A.Young είπε ότι οι εταιρείες που είχε κατηγορήσει ο Robson ότι διευκόλυναν τη φερόμενη κακοποίησή του, η οποία περιελάμβανε επίσης την MJJ Ventures, δεν είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν τον Τζάκσον καθώς είχε την «πλήρη ιδιοκτησία» τους, σύμφωνα με το Sky News. .

Οι δικηγόροι της MJJ Productions υποστήριξαν επίσης ότι η εταιρεία δεν είχε κανένα νομικό καθήκον να προστατεύσει τον Robson ή οποιονδήποτε άλλο, καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν τον Μάικλ Τζάκσον.

Ο Vince Finaldi, δικηγόρος του Robson, είχε πει ότι θα ασκούσε έφεση κατά της απόφασης.

Ο Wade Robson, σήμερα χορογράφος, είχε περιγράψει την υποτιθέμενη εμπειρία του με τον Τζάκσον σε δικαστικά έγγραφα.

Ο άνδρας είπε ότι είχε μετακομίσει από την Αυστραλία στις ΗΠΑ ως παιδί, πριν διασταυρωθεί με τον Τζάκσον όταν ήταν πέντε ετών.

Ο Robson εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ του 2019 , Leaving Neverland , όπου μαζί με τον James Safechuck, του οποίου η υπόθεση απορρίφθηκε επίσης το 2021, μίλησαν για την υποτιθέμενη κακοποίηση που είχαν δεχθεί.

Ωστόσο, οι εταιρείες του Μάικλ Τζάκσον απέρριψαν την ταινία ως «ακόμη μια τρελή παραγωγή σε μια εξωφρενική και αξιολύπητη προσπάθεια εκμετάλλευσης και εξαργύρωσης» του τραγουδιστή.

Ο Τζάκσον συνελήφθη το 2003 και κατηγορήθηκε για δέκα κατηγορίες, όπως άσεμνη συμπεριφορά με ανήλικο, συνωμοσία για απαγωγή παιδιών, ψευδή φυλάκιση και εκβιασμό.

Ο Μάικλ Τζάκσον πήγε στο δικαστήριο στις αρχές του 2005 και κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Robson είπε ότι είχε κοιμηθεί στο ίδιο κρεβάτι με τον Τζάκσον, αλλά δεν είχε συμβεί τίποτα μεταξύ τους.

Αργότερα άλλαξε την ιστορία του οκτώ χρόνια αργότερα το 2013, καθώς υπέβαλε μήνυση κατά της εταιρείας του Τζάκσον.

Ο χορογράφος ισχυρίστηκε ότι κατέθεσε ψευδώς για λογαριασμό του Τζάκσον λόγω «πλήρους χειραγώγησης και πλύσης εγκεφάλου», αναφέρει το TMZ.

Τα νέα της δίκης έρχονται αφού η Πάρις Τζάκσον, κόρη του Μάικλ Τζάκσον μοιράστηκε ένα αφιέρωμα για την Ημέρα του Πατέρα στον εκλιπόντα μπαμπά της.

Η 25χρονη κόρη του μπήκε στο Instagram την Κυριακή (18 Ιουνίου) για να μοιραστεί με τα τέσσερα εκατομμύρια followers της μια σπάνια φωτογραφία της ίδιας και των δύο αδερφών της, Prince και Bigi, με τον αείμνηστο πατέρα τους, τον βασιλιά της ποπ. .

Η περασμένη Κυριακή (25 Ιουνίου) σηματοδότησε τη 14η επέτειο από τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον.