Latest News

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

ΜέΡΑ25 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ COSCO ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ: ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΩΝΑ


Στον αγώνα ενάντια στο λιμάνι του ΟΛΠ-Cosco, η κινητοποίηση μεγάλης μερίδας πολιτών του Πειραιά ήταν το άλφα και το ωμέγα της αντίθεσης στο καταστροφικό, φαραωνικό έργο... στην Πειραϊκή.


Η στήριξη του ΜέΡΑ25 στο κίνημα αυτό ήταν ολόθερμη από την αρχή της ύπαρξης του. Καταγράφουμε ένα μικρό χρονικό στήριξης του ΜέΡΑ25 σε ένα κίνημα που πραγματικά “ξύπνησε” την κοινωνία του Πειραιά. Πως θα μπορούσαμε λοιπόν ως ΜέΡΑ25 να είχαμε κάνει αλλιώς;


Προεκλογική περίοδος αυτοδιοικητικών εκλογών 2019:


Η Σοφία Σακοράφα (μετέπειτα βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 και αντιπρόεδρος της Βουλής) , ο     

Κώστας Μπιτσάνης (συντονιστής Κεντρικής Επιτροπής ΜέΡΑ25) και ο Γιάννης Χαραλαμπάκης (συντονιστής Τομέας Περιβάλλοντος και Δημόσιου Χώρου ΜέΡΑ25) σε συνέλευση πολιτών του Πειραιά στηρίζουν εκ μέρους του ΜέΡΑ25, το μετέπειτα επιτυχημένο κοινοτικό σχήμα “Ενεργοί Πολίτες της Α' Κοινότητας-Οχι Λιμάνι στην Πειραϊκή”. Λίγους μήνες μετά η Οργανωτική επιτροπή του ΜέΡΑ25 οργανώνει στην Βουλή, συνάντηση του κοινοτικού σχήματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25.   


Νοέμβριος 2019:


Συλλαμβάνεται ο  συντονιστής Τομέας Περιβάλλοντος και Δημόσιου Χώρου ΜέΡΑ25 Χαραλαμπάκης Γιάννης κατά την διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας ενάντια στο έκτρωμα της Πειραϊκής στα πλαίσια της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου, μαζί με άλλους αγωνιστές/στριες (Βήνη-κοινοτική συμβουλος, Στρατοπούλου Τούλα, Γεωργοπούλου Μαρία). 


1η Κεντρική Επιτροπή ΜέΡΑ25 2020:


Το ζήτημα της αντίθεσης στην επέκταση του λιμανιού του ΟΛΠ-Cosco στην Πειραϊκή τίθεται ως κεντρικό ζήτημα πολιτικής του ΜέΡΑ25. 


Ελληνική Βουλή:


Για μια τετραετία από το 2019-2023 ο Κρίτων Αρσένης βουλευτής του ΜέΡΑ25 “βομβαρδίζει” με παρεμβάσεις την Ελληνική Βουλή για το θέμα του ΟΛΠ-Cosco :  με έντεκα (11) παρεμβάσεις έδωσε τις περισσότερες μάχες από κάθε άλλον/η στο Κοινοβούλιο. Παρών επίσης και σε κινητοποιήσεις για το θέμα.


Τομέας Περιβάλλοντος και Δημόσιου Χώρου ΜέΡΑ25:


Από το 2019 έως και σήμερα ο τομέας αυτός του ΜέΡΑ25 έχει εκδώσει μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων υποστηρικτικό του συγκεκριμένου κινήματος. Μέλη του συμμετέχουν ενεργά στο κίνημα αυτό.


Τομέας Περιβάλλοντος και Δημόσιου Χώρου ΜέΡΑ25