Latest News

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Ναύαγιο στην Πύλο: Κακουργηματική δίωξη στους 21 συλληφθέντες για τα επεισόδια στην Αθήνα


Ενώπιον  του ανακριτή βρέθηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι 21 συλληφθέντες για επεισόδια που έγιναν χθες στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για το ναυάγιο... στην Πύλο. 

Σε βάρος των 21 ατόμων ασκήθηκε ποινική δίωξη που περιλαμβάνει ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά σε: κατοχή εμπρηστικών υλών (κακούργημα), διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συρροή, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και φωτοβολίδων.

Ορίστηκε τακτικός δικαστής, ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι κατηγορούμενοι.

Σημειώνεται πως οι αρχές προχώρησαν σε 26 προσαγωγές, αλλά οι 21 έγιναν συλλήψεις.

Τα επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ, όταν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ομάδα αγνώστων πέταξε μολότοφ και αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην Πλατεία Κολοκοτρώνη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

«Κατά τη διάρκεια της πορείας, ομάδες ατόμων που είχαν αποκοπεί από το κύριο σώμα αυτής, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, άρχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις με ρίψεις πλήθους μολότοφ, πετρών, μαρμάρων, γυάλινων μπουκαλιών στις αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν επί της πλατείας Κολοκοτρώνη, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ασκληπιού, Σταδίου και Ομήρου, Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, Εδουάρδου Λω και Σταδίου και Πανεπιστημίου και Αμερικής» αναφέρθηκε, ειδικότερα, στην ανακοίνωση.