Latest News

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Εκλογές 2023: Πώς ψήφισε η πολιτική και πολιτειακή αρχή

 Σύσσωμοι οι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν το παρόν και το παράδειγμα προς τους πολίτες πηγαίνοντας έως τις...12 το μεσημέρι να ασκήσουν  το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ήταν γελαστοί και ευδιάθετοι μιλώντας στο κοινό ενώ εκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όλοι προέβησαν σε δηλώσεις όντας ωστόσο εγκρατείς ως προς τα λεγόμενά τους. Ντυμένοι ελαφρά λόγω της ζέστης προέτρεψαν τον κόσμο να ψηφίσει.

Εκλογές 2023:  Στις κάλπες η πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο 44ο δημοτικό σχολείο Αθηνών ψήφισε  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου πήγε στο σχολείο λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι και άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.

Η κ. Σακελλαροπούλου ψήφισε γρήγορα, καθώς δεν υπήρχε ουρά αλλά και δεν απαιτείται σταυροδοσία σε αυτές τις εκλογές χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

 

Εκλογές 2023: Ψήφισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 1ο γυμνάσιο Κηφισιάς – «Οι πολίτες να ψηφίσουν για μία σταθερή, αποτελεσματική κυβέρνηση»

Στο πρώτο γυμνάσιο Κηφισιάς, παρουσία του δημάρχου κυρίου Θωμάκου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε χαλαρός, ενώ προσήλθε στο εκλογικό κέντρο, χωρίς κοστούμι, φορώντας ένα απλό λευκό πουκάμισο. Πλήθος ήταν οι δημοσιογράφοι που προσήλθαν στο σημείο για να του αποσπάσουν μία δήλωση, προερχόμενοι τόσο από εγχώρια όσο και από διεθνή ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο και την κόρη του Δάφνη στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, στο 361ο εκλογικό τμήμα (Λεβίδου 42).

Αποχωρώντας από το εκλογικό τμήμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέμεινε μερικά λεπτά προκειμένου να κάνει δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες αλλά και να φωτογραφηθεί αγκαλιά με τα παιδιά του.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια αντάλλαξε χειραψίες με πολίτες και δέχθηκε να φωτογραφηθεί μαζί με αρκετούς, καθώς και με…τα κατοικίδιά τους.

Αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε στην κάμερα:

«Σήμερα τον λόγο έχουν οι πολίτες. Είναι μία ημέρα χαράς, μία ημέρα ευθύνης. Ψηφίζουμε για δεύτερη φορά, για μία σταθερή, αποτελεσματική κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Πιστεύω ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν με γνώμονα την προσωπική τους ευημερία, για μία πατρίδα σταθερή, που θα προσφέρει κοινωνική ευημερία και ισότητα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ευχήθηκε «καλή ψήφο» σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και εξέφρασε την ελπίδα η συμμετοχή στον δεύτερο εκλογικό γύρο να είναι αυξημένη, σε σχέση με τον πρώτο.


Εκλογές 2023: Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας στο Περιστέρι

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε πριν λίγα λεπτά ο Αλέξης Τσίπρας στο Περιστέρι.  Ήταν χαμογελαστός αλλά δεν θέλησε να προβεί σε κάποια δήλωση πριν ρίξει το ψηφοδέλτιό του.

Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε στο 1ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου καθώς η Δυτική Αθήνα είναι μία από τις 3 περιφέρειες όπου είναι υποψήφιος, ενώ στις εκλογές της 21ης Μαΐου είχε ψηφίσει στην Κυψέλη.

Βγαίνοντας από το παραβάν ακούστηκαν χειροκροτήματα ενώ στη συνέχεια έκανε μια λιτή δήλωση λέγοντας: «Στην σημερινή κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση με ενισχυμένη αναλογική, κρίνεται η ζωή μας τα επόμενα 4 χρόνια αλλά και η ποιότητα της δημοκρατίας. Κρίνεται εάν αν έχουμε ανεξέλεγκτη κυβέρνηση και αν θα έχουμε ισχυρή αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκπροσωπήσει την κοινωνία, ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή δημοκρατία»


Εκλογές 2023: Ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Αρκαλοχώρι

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε εκεί που είχε ψηφίσει και στις 21 Μαΐου, και κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν τον ΠΑΣΟΚ, ό,τι κι αν επέλεξαν στις 21 Μαΐου.

Όπως είπε, «αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μην έχουμε άλλα 4 χαμένα χρόνια στο εκλογικό μας σύστημα. Με μια αναποτελεσματική αντιπολίτευση και μια αλαζονική πελατειακή κυβέρνηση. Όσο πιο ισχυρή είναι η δημοκρατική παράταξη απόψε το βράδυ τόσο πιο ισχυρή θα είναι η ισχυρή αξιόπιστη δύναμη απέναντι στην συντήρηση».


Εκλογές 2023: Ψήφισε ο Κυριάκος Βελόπουλος στο Κορδελιό

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Όπως στις 21 Μαΐου έτσι και σήμερα, ο Κυριάκος Βελόπουλος  ψήφισε στο 637 εκλογικό τμήμα, στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης.

«Όταν θα πάνε οι Έλληνες στο παραβάν, να σκεφτούν λογικά» δήλωσε λίγο πριν μπει στο εκλογικό κέντρο.

Σημειώνεται πως αρχικά ο Κυριάκος Βελόπουλος μπήκε σε λάθος εκλογικό κέντρο, αλλά στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο σωστό.

«Για ακόμη μια φορά επιμένουμε ότι στο παραβάν σήμερα πρέπει να σκεφτούμε λογικά. Μοναδική λύση είναι η Ελληνική λύση. Ζητάμε να σκεφτούν ένα λεπτό, το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον της πατρίδας. Η μόνη λύση είναι η Ελληνική Λύση» δήλωσε αμέσως μετά.

Εκλογές 2023: Ψήφισε στου Γκύζη η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η  πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ψήφισε στο 111ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, στην οδό Κεδρηνού και Δήμου Τσέλιου στην περιοχή Γκύζη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά η Πλεύση Ελευθερίας θα καταφέρει να μπει στην Βουλή.

Βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως ψήφισε με πολλή χαρά. «Σήμερα είναι η στιγμή μας, η ψήφος μας είναι η δύναμή μας, να μην αφήσουμε την ευκαιρία μας. Πάμε με χαμόγελο, αισιοδοξία, αγάπη και δύναμη».

Εκλογές 2023: Στο Παλαιό Φάληρο ψήφισε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Στο Παλαιό Φάληρο ψήφισε αυτή τη φορά ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Στις προηγούμενες εκλογές είχε ψηφίσει στο Πέραμα, ωστόσο τώρα «το ‘ριξε» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου, στην οδό Αχιλλέως 34.

Σημειώνεται πως μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη βρέθηκε και η κόρη του, Ξένια.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: «Είμαι αισιόδοξος. Όσοι προεξόφλησαν την εξαφάνιση του ΜέΡΑ25, απόψε θα πάρουν την απάντησή τους. Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, ψήφο-ψήφο, φτάνουμε το στόχο μας. Θα τους διαψεύσουμε. Από αύριο το πρωί, θα αγωνιστούμε ακόμα πιο παθιασμένα για την ανασύνταξη της Αριστεράς και για την προστασία Ανθρώπων και Φύσης από την Δεξιά λαίλαπα που έρχεται».