Latest News

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Eurovision 2023: Εκτός τελικού η Ελλάδα - Πέρασε η Κύπρος [βίντεο]

Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision ολοκληρώθηκε και ο Βίκτωρ Βερνίκος δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό... του Σαββάτου.

Η Ελλάδα εμφανίστηκε στην 8η θέση με τον Βίκτωρα Βερνίκο να ερμηνεύει το «What They Say», μία φεστιβαλική και δυναμική ρυθμική μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα. Τη σκηνική παρουσία υπέγραψε ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλεια του Βίκτωρα είχε αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

Ο εκπρόσωπός μας προσπάθησε να ξεσηκώσει την αρένα, ωστόσο οι αστάθειες στη φωνή δεν τον βοήθησαν να προκριθεί. Άλλωστε, τα στοιχήματα μάς έδιναν εκτός δεκάδας από την πρώτη στιγμή.

Όσον αφορά στην Κύπρο, ο Andrew Lambrou με το κομμάτι του «Break a Broken Heart» πέρασε στον τελικό καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει ανέβει πολύ και αναμένεται να διεκδικήσει μία καλή θέση και το Σάββατο.

ADVERTISEMENT

Αλβανία, Κύπρος, Εσθονία, Βέλγιο, Αυστρία, Λιθουανία, Πολωνία, Αυστραλία, Αρμενία, Σλοβενία, είναι οι δέκα χώρες που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου και θα συναντήσουν τις δέκα χώρες του Α’ Ημιτελικού και τις Big 5 με την περσινή νικήτρια Ουκρανία.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και τη Ουκρανία δεν διαγωνίστηκαν αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Eurovision.

Eurovision – Ψηφοφορία

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος ίσχυσαν αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, καθόρισαν τα τραγούδια που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς στον Μεγάλο Τελικό.

Ποιοι πέρασαν από τον Α’ Ημιτελικό

Κροατία, Μολδαβία, Ελβετία, Τσεχία, Φινλανδία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Σουηδία, Νορβηγία, Σερβία, πέρασαν από τον Α’ Ημιτελικό και θα συναντήσουν τις δέκα χώρες που προκρίθηκαν απόψε, τις Big 5 και την περσινή νικήτρια Ουκρανία.

Αναμένουμε, τώρα, την κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης στον τελικό.