Latest News

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Στη φυλακή παραμένουν Φρέντι Μπελέρης και Παντελής Κοκαβέσης- Η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών

 Στη φυλακή παραμένουν ο νέος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντι Μπελέρης και ο συνεργάτης του...Παντελής Κοκαβέσης.

Το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε την παραμονή στη φυλακή και για τον Φρέντι Μπελέρη και για τον Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με το himara.gr.

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Αταλάντα Ζεκίρι, αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες, παρότι, όπως αναφέρεται δεν υπάρχουν ουσιαστικά ενοχοποιητικά στοιχεία «για διαφθορά στις εκλογές» που ήταν και η αιτία της σύλληψής τους. 

Η πλευρά του Φρέντι Μπελέρη υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον ενοχοποιούν. Τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της Χειμάρρας κάνουν λόφο για μια άνευ προηγούμενου σκευωρία της κυβέρνησης Ράμα κατά του Φρέντι Μπελέρη.

Πάντως, νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε στο ζήτημα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ αντέδρασε άμεσα στην είδηση για την παραμονή του Μπελέρη στη φυλακή, σημειώνοντας πως «η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον Δημάρχου Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου».

Νωρίτερα, στο περιθώριο του σημερινού ΣΕΥ στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με την ομόλογό του της Αλβανίας, Όλτα Ξάτσκα, αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνεται, «κατά τη συζήτηση, τέθηκε το ζήτημα σχετικά με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη» ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος.