Latest News

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Νέος σεισμός στην Κρήτη (ΧΑΡΤΗΣ)

 
Σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη...νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:36 το πρωί της Κυριακής και ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 6 χιλιόμετρα νότια- νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου και το εστιακό βάθος ήταν 19,6 χιλιόμετρα, αναφέρουν τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Σεισμός στην Κρήτη

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη. Την Πέμπτη σημειώθηκε δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο 7 χιλιόμετρα νότια- νοτιοδυτικά των Μοιρών Ηρακλείου, ενώ ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί. 

Ακολούθησε συνεδρίαση της Μόνιμη Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, για τους σεισμούς που έχουν σημειωθεί στην Κρήτη και την Κόρινθο το τελευταίο διάστημα. 

Η σεισμική ακολουθία στον δήμο Φαιστού Ηρακλείου Κρήτης εξελίσσεται φυσιολογικά, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα έως τώρα δεδομένα, ανέφερε η επιτροπή και σύστησε στους πολίτες να αποφεύγουν την είσοδο και την παραμονή σε κτίρια που τυχόν έχουν υποστεί βλάβες.