Latest News

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Λάζαρος Λασκαρίδης: Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, μετά από 12 μέρες νοσηλείας

Την τελευταία του πνοή άφησε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Λάζαρος Λασκαρίδης, μετά από μέρες νοσηλείας ύστερα από το δυστύχημα που είχε σε εκδήλωση... του δήμου.

Βρισκόταν σε μπαλκόνι όταν υποχώρησαν τα κάγκελα και έπεσε από ύψος περίπου τριών μέτρων. 

Ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και δημοσιογράφος Λάζαρος Λασκαρίδης τραυματίστηκε σοβαρά όταν αποκολλήθηκε κάγκελο μπαλκονιού στη δημοτική βιβλιοθήκη στις 27 Απριλίου.

Στο σημείο εκλήθη η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς έπεσε σε δυσπρόσιτο σημείο, ενώ εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. 

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γ.Ν.Α. «Γεννηματάς» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τώρα Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης» ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας, και εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος από το 2014.

Από το 2019 είχε συνεργαστεί με τη Διοίκηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, και ήταν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

«Να βρούμε ποιος είναι υπεύθυνος»

Προ ημερών, ο δικηγόρος του είχε τονίσει πως αδυνατεί να αντιληφθεί «πώς υπάρχει ένας δημοτικός χώρος, μία δημοτική βιβλιοθήκη, στην οποία φαίνεται να υπάρχει ένας εξωτερικός χώρος, ένα μπαλκόνι, στον οποίο τα κάγκελα δεν είναι ικανά να κρατήσουν κανέναν. Φαίνεται να έχει φύγει το πρώτο κομμάτι και το δεύτερο να είναι σπασμένο».


Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δημήτρης Μπόλης, ήδη έχει ξεκινήσει αστυνομική προανάκριση υπό την αιγίδα του εισαγγελέα, ακριβώς ώστε να δοθούν οι σωστές κατευθυντήριες γραμμές για τα επόμενα βήματα.

«Θεωρώ δεδομένο ότι θα πρέπει ήδη να έχει ειδοποιηθεί η πολεοδομία, ήδη να έχει γίνει αυτοψία, ενώ σε επόμενο χρόνο θα διοριστεί και από την πλευρά του Λάζαρου τεχνικός σύμβουλος, γιατί η εικόνα που δίνεται είναι ότι πρόκειται για κτίριο που δεν έχει ολοκληρωθεί» είπε.

«Να βρούμε ποιος είναι υπεύθυνος, να προσωποποιηθούν οι ευθύνες και να γίνει μάθημα ώστε να μην υποστεί άλλος συνάνθρωπός μας κάτι τόσο βάναυσο» κατέληξε.

Τριήμερο πένθος στον δήμο Καλλιθέας

Ο δήμος Καλλιθέας εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για την απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Λάζαρος Λασκαρίδης προσέφερε πολύτιμο έργο στον τομέα του Πολιτισμού και άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμα του στην Καλλιθέα, όντας μία εξέχουσα προσωπικότητα της δημοσιογραφίας και του πνεύματος.

 «Είμαι συντετριμμένος από την τραγική απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη. Προσωπικά χάνω έναν πολύτιμο συνεργάτη αλλά και ένα στενό φίλο εδώ και 38 χρόνια από το σχολείο» σημείωσε ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος.

«Ο δήμος μας χάνει ένα άξιο στέλεχος, έναν αγωνιστή, έναν οραματιστή αλλά και έναν άνθρωπο που έφερε ένα νέο αέρα στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλλιθέας μας ως αντιδήμαρχος της Διοίκησής μας. Προσπαθούμε όλοι να συνέλθουμε από το σοκ της ξαφνικής απώλειας. Θεωρώ προσωπικό χρέος να κρατήσω τη μνήμη του και το παράδειγμά του στις επόμενες γενιές. Δυστυχώς η απώλεια του είναι βαριά, είναι τεράστια» κατέληξε.