Latest News

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Σινάν Ογκάν στηρίζει Ερντογάν

 
Ο Σινάν Ογκάν ανακοίνωσε την απόφασή του για τον δεύτερο γύρο στις εκλογές στην Τουρκία και διεμήνυσε πως το κόμμα του θα στηρίξει τον ...Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο υποψήφιος της εθνικιστικής άκρας δεξιάς Σινάν Ογκάν, είχε μιλήσει και με την αντιπολίτευση αλλά όπως αναμενόταν επέλεξε να στηρίξει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επαναληπτικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής

Ο Σινάν Ογκάν συγκέντρωσε το 5,2% των ψήφων στον πρώτο γύρο των τουρκικών εκλογών. Ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι στηρίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαΐου.

«Ζητώ από τους ψηφοφόρους που μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο να ψηφίσουν τον Ερντογάν στον δεύτερο γύρο»δήλωσε ο Σινάν Ογκάν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Ερντογάν εξασφάλισε το 49,5% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιος μιας συμμαχίας έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, το 45% των ψήφων.

Καθώς κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε το 50% των ψήφων, προκηρύχθηκε δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών, στον οποίο θα βρεθούν αντίπαλοι ο απερχόμενος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.