Latest News

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Πέθανε η 95χρονη γυναίκα με άνοια που αστυνομικός «χτύπησε» με τέιζερ μέσα σε γηροκομείο

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αυστραλία από τον θάνατο μίας 95χρονης γυναίκας, η οποία είχε οδηγηθεί σε νοσοκομείο μετά από την ακινητοποίησή της από αστυνομικούς που έκαναν...

χρήση τέιζερ.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε κεραυνοβοληθεί από τον αστυνομικό με το τέιζερ μέσα στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε.

Για την υπόθεση αυτή έχει ασκηθεί δίωξη κατά του αξιωματικού της αστυνομίας, Κρίστιαν Γουάιτ, ο οποίος θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 5 Ιουλίου κατηγορούμενος για επίθεση που προκάλεσε σωματικά τραύματα, απλή σωματική βλάβη και απερίσκεπτη συμπεριφορά που προκάλεσε σωματικά τραύματα – κατηγορίες που τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών.

Η 95χρονη Κλερ Νόουλαντ ακινητοποιήθηκε από τον αστυνομικό με όπλο τέιζερ, επειδή κρατούσε ένα μεγάλο μαχαίρι μέσα στο δωμάτιό της σε γηροκομείο της πόλης Κούμα. Η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν έπεσε στο πάτωμα χτυπημένη από το τέιζερ, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και ύστερα από λίγες μέρες απεβίωσε.

Η γυναίκα έπασχε από άνοια.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας απέρριψε το αίτημα δημοσιογράφων να δοθεί στη δημοσιότητα η εικόνα από την κάμερα που είχε πάνω του ο αστυνομικός και είπε ότι αποτελεί στοιχείο της έρευνας που διεξάγεται.

Ωστόσο υποστήριξε ότι οι πολίτες της Νέας Νότιας Ουαλίας εμπιστεύονται την αστυνομία της πολιτείας και δεν θα κρίνουν από ένα περιστατικό που το χαρακτήρισε «ένα στις 2 εκατομμύρια κλήσεις που λαμβάνουμε κάθε χρόνο, για βοήθεια».

Η υπουργός δημόσιας τάξης της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γιασμίν Κάτλι εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της 95χρονης γυναίκας και την συμπαράσταση των αρχών στην κοινότητα της Κούμα, τους φίλους της 95χρονης και τους φιλοξενούμενους στο γηροκομείο όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό.