Latest News

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Νέο μακελειό στο Τέξας: Τουλάχιστον εννέα νεκροί από πυρά σε εμπορικό κέντρο – «Ο ένοπλος πυροβολούσε αδιακρίτως» (ΒΙΝΤΕΟ)

 Εννέα νεκροί και επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης με πυροβολισμούς, σε εμπορικό κέντρο στην πόλη... Άλεν του Τέξας. 

Ο δράστης περπατούσε αργά στο πεζοδρόμιο και πυροβολούσε αδιακρίτως, είπε αυτόπτης μάρτυρας, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Εννέα τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, από τους οποίους δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους, με συνέπεια να αυξηθεί στους οχτώ νεκρούς ο τραγικός απολογισμός. Τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τέσσερις τραυματίες φέρεται να έχουν διαφύγει τον κίνητρο. 

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν πελάτες να φεύγουν τρέχοντας από καταστήματα, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί. Εκατοντάδες πελάτες και υπάλληλοι καταστημάτων απομακρύνθηκαν συνοδεία αστυνομικών.

Το κίνητρο του δράστη παραμένει άγνωστο, ενώ πιστεύεται ότι ενήργησε μόνος, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας στην πόλη Άλεν, Μπάιαν Χάρβι. Η επίθεση έγινε στο εμπορικό κέντρο Allen Premium Outlets, το οποίο φιλοξενεί περίπου 120 καταστήματα και βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ντάλας.

Μέσα στο 2023 έχουν καταγραφεί 198 περιστατικά επιθέσεων με πυροβολισμούς με πολλαπλά θύματα, σύμφωνα με το Gun Violence Archive. Πρόκειται για τα περισσότερα τέτοια περιστατικά που έχουν καταγραφεί αυτό το διάστημα από το 2016.