Latest News

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Αυτός είναι ο 28χρονος που εξαπατούσε γυναίκες στη Θεσσαλονίκη -Τους πουλούσε έρωτα και τους έφαγε χιλιάδες ευρώ


 Η αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 28χρονου που συνελήφθη στις 4 Μαΐου για απάτες κατά γυναικών, αποσπώντας δεκάδες... χιλιάδες ευρώ. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον Γκίμπη Αναστάσιο που γεννήθηκε το 1995 στη Νέα Υόρκη. 

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα, τελεσθείσα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, υπερβαίνουσα τις 120.000 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 28χρονος που εξαπατούσε γυναίκες

Ο 28χρονος κέρδιζε την εμπιστοσύνη των γυναικών - δύο έχουν κάνει επίσημα καταγγελία μέχρι στιγμής - σύναπτε σχέση μαζί τους και επικαλούμενος την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, τακτοποίηση οικονομικών διαφορών, καθώς και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, κατάφερνε να αποσπά χρήματα.

Σύμφωνα με την πρώτη καταγγελία μιας 35χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, ο 28χρονος κατάφερε να της αποσπάσει το συνολικό χρηματικό ποσό των 83.357 ευρώ μέσα σε χρονικό διάστημα 17 ημερών, ενώ προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να της αποσπάσει επιπλέον 53.600 ευρώ, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι είναι κρατούμενος σε αστυνομική υπηρεσία των Αθηνών και τα χρειάζεται ως εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Προκειμένου να ενισχύσει την πεποίθησή της για την φερεγγυότητά του και την εύρωστη οικονομική του επιφάνεια, της απέστειλε screenshot στο οποίο φαινόταν υποτιθέμενη μεταφορά ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό όπου η ίδια ήταν δικαιούχος και τον είχε ανοίξει καθ’ υπόδειξη του δράστη.

Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388354 και 2310-388349 του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.