Latest News

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Εκλογές 2023: Ποια ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός Βουλής

 Εκτός Βουλής μένουν «ηχηρά» ονόματα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, που μέτρησε πολλές απώλειες στις εκλογές της... 21ης Μαΐου.

Μεταξύ των στελεχών που μένουν εκτός Βουλής, μετά το ποσοστό του 20,07%, είναι ο Νίκος Φίλης, ο Ανδρέας Ξανθός, αλλά και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ειδικότερα, στην Α΄ Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τρεις έδρες με τον Νίκο Φίλη να μην είναι μεταξύ των προσώπων που εκλέγονται. Εκτός Βουλής μένει και η Σία Χριστοδουλοπούλου. Στην πρώτη τριάδα είναι οι Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Βούτσης. 


Στον βόρειο τομέα Αθηνών, δεν εκλέγεται ο Κώστας Ζαχαριάδης, αλλά και ο Παναγιώτης Σκουρλέτης, ενώ πήραν το «εισιτήριο» για τη Βουλή οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αθηνά Λινού και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στον δυτικό τομέα Αθηνών δεν εκλέγεται ο Δημήτρης Βίτσας, αντίθετα εξελέγησαν οι Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Γιάννης Δραγασάκης. Εκτός μένει και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δεν κατάφερε να εκλεγεί στον νότιο τομέα Αθηνών, όπως και ο Μιθριδάτης.

Στην Α΄ Πειραιώς εκλέγεται ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά θα φανεί εάν θα κρατήσει αυτή την έδρα. Αν το κάνει, μένει εκτός ο Θοδωρής Δρίτσας.

Δεν εκλέγεται στη β΄ Περαιώς ο Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ στην ανατολική Αττική δεν κέρδισαν τη μάχη οι Πάνος Σκουρολιάκος, Νάσος Αθανασίου ούτε και ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Τέλος, άλλο ένα μεγάλο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Ξανθός δεν κέρδισε επανεκλογή του στο Ρέθυμνο.