Latest News

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Εκλογές 2023 - Τσίπρας: Στο debate o Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών

 Έκτακτη δήλωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κουμουνδούρου έκανε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, όσον αφορά στην υπόθεση... των υποκλοπών.

«Από τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών προέκυψε μία σπάνια είδηση» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο debate της Τετάρτης. 

«Για πρώτη φορά δημόσια, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και δεν υπήρξε κανένας λόγος εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις» συμπλήρωσε και απήθυνε μία σειρά από ερωτήματα.

«Αν, όμως, δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή;» είπε, αρχικά. 

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, ρωτώντας «γιατί παραμένει ακόμα στη θέση της», αφού υπέγραφε «παρανόμως» τις παρακολουθήσεις «χωρίς κανέναν εθνικό λόγο».

Ακόμα, διερωτήθηκε «γιατί 9 μήνες μετά, η δικαιοσύνη δεν έχει αποδώσει καμία ευθύνη, καμία κατηγορία σε κανέναν;». 

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρησε «εύλογη» την αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, περί «ανάγκης οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν», αλλά επεσήμανε πως «είναι εξίσου εύλογο ότι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει πράξη».

«Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει πράξη στις 22 του Μάη. Ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας, τις ευθύνες που μας αναλογούν» ήταν η καταληκτική του δήλωση.