Ο υποψήφιος ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο συνασπισμό με τα κόμματα των Σαλί Μπερίσια και Ιλίρ Μέτα, θεωρείται ως ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία. Οι κάτοικοι της Χειμάρρας υποδέχτηκαν με αίσθημα χαράς και χειροκροτήματα το αποτέλεσμα.
Ο ίδιος ο Μπελέρης σε ανάρτησή του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, στον λογαριασμό του στο FB, ανέφερε:
«Κέρδισε η δημοκρατία και η Χειμάρρα. Εγώ θα είμαι ο δήμαρχος όλων των πολιτών της Χειμμάρας, θα συμβάλω να γίνουμε πιο ισχυροί σε υπεράσπιση της δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Από τη δική του πλευρά ο Πρόεδρος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, είπε ότι πρόκεται για θρίαμβο και πως ξεκινάει μια νέα περίοδος που σηματοδοτεί την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την απολυταρχία του Έντι Ράμα.
Παρά την εκλογή του όμως ο Μπελέρης θα παραμείνει πιθανότατατα στη φυλακή των Τιράνων, έως ότου αποφανθεί σχετικά η εισαγγελία κατά της διαφθοράς στην οποία έχει περιέλθει η υπόθεση. Η ίδια έχει αναλάβει και την περαιτέρω έρευνα επί της ουσίας της κατηγορίας που είναι απόπειρα εξαγοράς ψήφων.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από πλευράς αλβανικής κυβέρνησης. Ωστόσο το θέμα «παίζει» ψηλά στην αλβανική επικαιρότητα, στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά το περιεχόμενο.
Στους άλλους δύο μειονοτικούς δήμους, της Δρόπολης και της Φοινίκης επικράτησαν Έλληνες μειονοτικοί υποψήφιοι που υποστηρίχθηκαν από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Στην Δρόπολη και Πωγωνίου εξελέγη ο νυν δήμαρχος Δημητράκης Τόλης, με 80% των ψήφων, ενώ στη Φοινίκη, νικητής είναι ο Ρωμαίος Τσάκουλης, υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΚΑ) σε συνασπισμό με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, με 41% των ψήφων.
Συνολικά στην Αλβανία, ο Έντι Ράμα έχει κερδίσει ή έχει προβάδισμα σε 55 από τους 61 δήμους, ενώ κατά την προηγούμενη θητεία, ήλεγχε τους 60 από τους 61 δήμους. Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση ξεκίνησε να υποβάλλει ενστάσεις με τον Σαλί Μπερίσα να αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα σε αρκετούς δήμους.
Η συμμετοχή στις κάλπες ήταν η χαμηλότερη όλων των εκλογικών αναμετρήσεων στη χώρα μετά το 1991 καθώς δεν έφθασε ούτε στο 35% .