Latest News

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Twitter: Ο Έλον Μασκ επανέφερε το λογότυπο της πλατφόρμας - Tι ήταν το meme με τον σκύλο [ΕΙΚΟΝΕΣ]


 Το χαρακτηριστικό μπλε πουλί επέστρεψε ως λογότυπο του Twitter από τον Έλον Μασκ μετά την αλλαγή των τελευταίων ημερών που αποτελούσε το εικονίδιο ενός σκυλιού ράτσας Shiba Inu, χαρακτηριστικό του... κρυπτονομίσματος Dogecoin.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εν λόγω επαναφορά του αρχικού λογοτύπου προκάλεσε σημαντική πτώση στο Dogecoin το οποίο είχε δει την αξία του να ανεβαίνει μετά την αλλαγή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, κατέγραψε πτώση έως 9% και διαμορφώθηκε στα 8,4 σεντς, σε σύγκριση με το υψηλό των 10,5 σεντς που έφτασε τη Δευτέρα, αφού το Twitter προχώρησε στην αλλαγή του λογότυπου.

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ είναι υποστηρικτής του κρυπτονομίσματος. Το Dogecoin δημιουργήθηκε ως αστείο το 2013 και γίνεται πλέον δεκτό ως πληρωμή για εμπορεύματα στην Tesla που επίσης ανήκει στον δισεκατομμυριούχο.

Ο Μασκ έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν το meme του Shiba Inu. Συγκεκριμένα στις 15 Φεβρουαρίου είχε αναρτήσει μία ακόμα φωτογραφία με το εν λόγω σκυλί γράφοντας στη λεζάντα «Ο νέος CEO του Twitter είναι καταπληκτικός».

Η ιστορία πίσω από τη σκυλίτσα Shiba Inu

Η σκυλίτσα Kabosu έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ζώα στο διαδίκτυο όταν το 2010 μια φωτογραφία της, στην οποία ποζάρει με διπλωμένα πόδια και μια περίεργη έκφραση, έγινε viral σε Reddit, Tumblr και 4Chan.

Σύντομα οι χρήστες του διαδικτύου άρχισαν να κάνουν photoshop το πρόσωπο της Kabosu πάνω σε ο,τιδήποτε μπορεί να σκεφτεί κανείς. Το meme αργότερα υιοθετήθηκε από μάρκες όπως η Oreo και το μετρό της Στοκχόλμης.

via GIPHY

Η δημοτικότητα του meme «doge» εδραιώθηκε τον Δεκέμβριο του 2013, όταν δύο προγραμματιστές δημιούργησαν ένα εναλλακτικό κρυπτονόμισμα με την ονομασία Dogecoin, ως μια γλαφυρή απάντηση στο Bitcoin, που αντανακλούσε την αγάπη του διαδικτύου για τα meme με ζώα. Η μέγιστη αξία του έφτασε άνω των 400 δολαρίων το 2014 και θεωρείται το πρώτο σατιρικό κρυπτονόμισμα.

Στα τέλη του 2022 σύμφωνα με αναρτήσεις της ιδιοκτήτριας, η 17 ετών σκυλίτσα διαγνώστηκε με οξεία χολαγγειοηπατίτιδα και χρόνια λεμφαδενική λευχαιμία.