Latest News

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Χειροπέδες σε πατέρα και γιο που πωλούσαν παράνομα βεγγαλικά μέσω Τik Τok

 Ένας πατέρας με τον γιο του συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για παράνομη κατοχή βεγγαλικών, τα οποία πωλούσαν μέσω... Tik Tok.

Οι δύο συλληφθέντες, 45 και 17 ετών, είχαν δημιουργήσει προφίλ στο Tik Tok, από όπου και προωθούσαν με βίντεο την πώληση των βεγγαλικών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις», της νομοθεσίας «Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, «Περί των περιορισμών κατά την μεταφορά φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων και λήψεως μέτρων ανατροπής κινδύνων εκ της καύσεως βεγγαλικών και πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων» αλλά και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Μετά από έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι στην περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 128 κροτίδες διαφόρων τύπων, 19 βεγγαλικά, ένα καπνογόνο, τρεις πυρσοί και ένα κινητό τηλέφωνο, που αντιστοιχεί σε τηλεφωνική σύνδεση, η οποία ως προέκυψε είναι η τηλεφωνική σύνδεση με την οποία πραγματοποιήθηκε ο επίμαχος λογαριασμός.